Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jaskyňa Mažarná v zime s deťmi

Diskusná téma K článku: Jaskyňa Mažarná v zime s deťmi

Jaskyňa Mažarná nad Gaderskou dolinou je jedným z miest, kde sa dá ísť počas zimných mesiacov pokochať krásou ľadových cencúľov. Bývajú natečené zo skalných terás cestou k jaskyni a aj pri samotnej jaskyni. Pri vhodných podmienkach sa tiež priamo v portáli jaskyne tvoria nádherní ľadoví mužíci. To, čo pre dospelého turistu predstavuje krátku „epizódku“ cestou hore na Tlstú, je pri výlete s deťmi celodenná záležitosť. Napriek tomu sme sa sem vybrali a ako nám to išlo, si môžete prečítať nižšie.

Martin knor

Pekny ciel. Mne sa raz stalo, ze som sa strepal na zladovatelom chodniku (nad Lubochnou), ked som mal syna na koni. Nastastie, viac sa zlakol ako udrel.

Inac, teraz ked korona konci, poslal by som epidemiologov na povinne skolenie zo zemepisu.

Daulagiri

Krásne s tými cencúľmi, s tohto pohľadu sú jaskyne vďačným cieľom.
Popri tejto jaskyni som šiel len raz na Tlstú, ale to bolo pred 15-timi rokmi, spomienky už odvial čas, mal by som si to ísť pripomenúť. Pekný zimný tip!

Adushka

Vďaka za komentáre :) Akože môj prah je asi rokmi turistiky posunutý, ale nikdy by som sa nevybrala s deťmi na miesto, o ktorom viem, že ho nezvládneme :) toto vyšlo dobre a bol to pekný výlet, hoci asi by si ho viac užili povedzme o rok neskôr, najmä Vilma by to už teraz ako 3,5r vnímala oveľa viac.

Janabilesova

Velka odvaha s detmi cupitat. My sme zazivali trochu necakane adrenalin s detmi na Klapoch od Udice po naucnom chodniku hrebenom hore, tam to bolo nastastie bez snehu.

Matobee

Krásne zábery. Je to zážitok niečo takéto vidieť. Deti museli byť paf. :-)

Na takúto podobnú ľadovú výzdobu som natrafil nedávno v jaskyni pod neďalekou Hrdošnou skalou v Šípskej Fatre.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma