Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Vychylovky na Rycierovu horu s deťmi

Diskusná téma K článku: Z Vychylovky na Rycierovu horu s deťmi

Objavom leta bola pre nás Rycierova hora v Kysuckých Beskydách. Kopec, ktorý vnímam tak, že je akosi v tieni Veľkej Rače. Svojou výškou je iba o 10 metrov nižší. Po preskúmaní mapy zisťujem, že sa sem dá zavítať zo slovenskej strany. A tak je rozhodnuté, pôjdeme si to sem obhliadnuť od vychylovskej osady Šudovci.

Janabilesova

Zo zelenej značky do sedla Príslo z Vychylovky sa ukazuje aj novopostavená rozhľadňa Smrekovka - zopár foto v prílohe.

Janabilesova , 1 reakcia

Tak dnesna navsteva tychto koncin sa niesla v znameni ochutnavky cucoriedok vo vrcholovych partiach Rycierowej. Bolo ich tu neurekom, sladke, velke, kriky od nich boli cele modre... Take krasne cucky som tento rok este nevidela.

Matobee

Nuž Janka dáko si musela zle pozerať. Lebo tento rok je čučoriedok všade veľa po Slovensku. Včera som bol v Tatrách, kde prešlo 5000 ludí toto leto isto a bolo stále dosť a celkom veľké.
Síce na dosah od chodníka menej ale o 3 - 5 m. ďalej už obsypané kríky. Sladké, fajné na lekvár. :-)

Martin knor

Vobec som si nevsimol, ze je ten kopec skoro tak vysoky ako Velka Raca. A to som cely hreben presiel s poriadnym batoziskom, kedze som v nom vlacil veci nielen pre seba, ale aj pre syna.

Daulagiri

Pri predbežnom plánovaní hrebeňovky Kysuckých Beskýd som už obzeral tunajšie končiny a tie horské lúky v okolí Rycierovej hory. Vyzerá to tam ozaj pekne, raz sa sem určite vydám.
Na tej chate sa dá platiť eurami, to sa mi môže zísť do budúcna.

Janabilesova

Nasa prva navsteva na Rycierov u horu bola z polskej strany. Ak mozem porovnat, tak zo slovenskej to ma ovela vacsie caro, aj vdaka tomu, ze tu stretnete menej ludi a chata bola az po vystupe na vrchol, nie este pred vrcholom, tak mali deti motivaciu slapat :-). Mat tak skialpy, tak vyborna trasa aj na zimu. Prajem, aby sa Ti sem podarilo vratit a zazit nezvycajne...

Matobee

Janka skvelá objavná túra na krásny vrch. To, že je Rycierova hora len o 10 metrov nižšia ako Veľká Rača som predtým ani nepostrehol. Krásne zábery z okolia sedla Príslop. Potešila aj info o novom prístrešku, o ktorom som nevedel. Hneď som začal spriadať nejaké plány dobudúcna. :-)
Pripomenula si mi tieto miesta spred vyše roka. Spomínam na úžasné genius loci v skoré ráno v sedle Príslop. Ale budem ho musieť niekedy ešte lepšie preskúmať. Najmä pre tie nádherné výhľady čo prezentuješ a potiahnúť až do Vychylovky, kde to ako vidím tiež stojí za návštevu. Oddych na lúke na poľskej strane Rycierky bol tiež fajn, napriek slabší. oparovým výhľadom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma