Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kranjska Gora – Koča v Krnici so synom

Kofoluska

Ďakujem Martin. Ten Kríž pozriem. Ja som plánovala výstup práve Tvojou zostupovou trasou a klesať cez Koču v Krnici. A keď píšeš, že bez istenia sa to dalo, zvážim to. A pozriem aj ten Križ. :)

Martin knor

Pozrel som si obrazky a poznamky. Bol som tam v roku 2011, cize dost davno, a fotil som iba okolite kopce a dvoje kvetin (jedna je skalokraska pyrenejska, co som netusil, mal by som si prejst stare obrazky).

Zapisal som si, ze za Kocou v Krnici je trasa orientacne narocnejsia, lebo sa krizuju suche rieciska a obcas sa nimi kusok ide. A ze od Lipnice je hreben zubaty a je tam ferata. Set som vsak nemal, mohla byt narocnosti do A/B. No zostup dole tou priamejsou trasou bol horor. Meliscia sa mi zosuvali pod nohami a miestami tam boli stare snehove polia, na ktorych to bolo este horsie.

Tak ci tak, ovela viac sa mi pacil jednoduchsi vystup na Kriz, ktory je uprostred kopcov.

Kofoluska

Martin a ako vyzerá tá zaistená čas hore? Veľa fotiek s dobrou výpovednou hodnotou som nenašla, väčšina len v zime a vyzeralo to divoko (strmina, lepšie s istením ako bez). (Mám na mysli prechod Špik - Lipnica - Lipna Špica.)

Martin knor

Ten zostup zo Spiku je dost strmy, ale hore som siel od Koce v Krnici a to je vcelku pohoda. Avsak okolo chaty som siel aj na Kriz, a to sa mi pacilo viac, hoci bola na chodniku cerstva tenka vrstva snehu. Feratovy set som na to istenie nemal, na Spik aj do sedla pod Krizom je istenie nenarocne.

Ked som bol na Spiku, dolu v potoku bolo tolko vody, ze som musel ist az kusisko do udolia, kde sa riecka rozdelila. Inac som ju prejst nevedel.

Kofoluska

To počasie je skôr náhoda - hlavne v Slovinsku. Keď si pozriete ďalší môj článok odtiaľ (Pokljuka a dolina Vrata), tam sme mali zamračené a nevedeli sme, či nezmokneme :)

Daulagiri

Tie hory sú fakt nádherné a až ma fascinuje ako máte takmer všade skvelé počasie :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma