Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jesenné Bralce pri Hliníku nad Hronom

Diskusná téma K článku: Jesenné Bralce pri Hliníku nad Hronom

Hliník nad Hronom či Lehôtka pod Brehmi na prvé počutie neznejú ako vychytená turistická destinácia, no je tu chodník, ktorý môžeme zaradiť medzi najatraktívnejšie na Slovensku. Úmyslom značkárov zjavne nebolo to, aby dostali turistu z bodu A do bodu B, ale ho previedli veľmi atraktívnym územím cez jaskyne, sutinové polia, popri skalných vežiach a nádherných duboch.

Sona

Na jar som tam vzala mamu, ani v svetlozelenej verzii to nebolo márne. Tak ju to očarilo, že chce ísť aj na jeseň. Pomaly aby sme šli.

Svatopluk
    1. 2022 som písal, že tento výlet skusím a 27.7. 2023 sa podarilo.
      Stojí za to, pre geológa to musí byť raj.
Martin knor

Tiez si myslim, ze je to jeden z najkrajsich chodnikov u nas. Mal by som tam po case opat zavitat.

Daulagiri

Toto je naozaj super trasa, asi každého kto tu je prvýkrát v dobrom prekvapí. Pre deti je to ozaj vhodné. Je fajn že ste obzreli aj tú jaskyňu po zostupe z Kečky. Na trase je ešte jedna: Veľká jaskyňa, škoda že nie je označená odbočkou - je pár metrov vpravo pod tou trhlinou s reťazami pri výstupe na Kečku.

Rád som si prečítal pohľad "cudzincov" na moje domáce miesta :-) Veľmi pekné fotky sa vám podarili. Normálne som zatúžil tam zasa zájsť.

Bikemartin

Ten prameň minulý rok fungoval celkom výdatne. Niet sa čo čudovať, že je tento rok bez vody.

Tomka

Soňa vďaka za článok.
Bralce sú moja obľúbená lokalita a tým chodníkom som už išla veľakrát v rôznych ročných obdobiach.
Prvýkrát som ním išla keď bol ešte len vyznačený miestnou značkou. Mali sme šťastie, stretli sme tam turistku z Hliníka, ktorá bola pri budovaní chodníka a tá nám rozprávala o jeho vzniku.
Inak, z tej prvej vyhliadky, keď sa dobre pozerá, dá sa vidieť na Szabovej skale v stene pôvodný nápis Szabó szikla. Je to jeden z prvých chránených výtvorov na Slovensku (vtedy Uhorsku). A ten kamenný múrik lemoval cestu do najstaršej časti kameňolomu.

Matobee

Soňa skvelé čítanie. Je to veru prírodnými zaujímavosťami nabitá trasa. Pre deti ako stvorená. Krásne zábery.
Išiel som tadiaľto na jar tohto roku. Samozrejme netušiac tunajších pomerov som išiel dlhší okruh cez Pustý hrad. Ten sa v závere v oblasti Panskej hory, Kečky a Bralcov poriadne natiahlol pre mnohé zaujímavosti, ktoré prezentuje. Tiež som bol nadšený, čo sa tam všetko skrýva. Spomínam aj na výrazný chlad v rokline a všimol som si tiež prekvapivý výskyt brusnice.
Vy ste mali v jeseni krajšie prostredie. Na jar však bolo vidieť lepšie navôkoľ. Niekoľko z lákadiel by som za vegetácie možno ani nezbadal. Ale rád sa sem ešte niekedy vrátim v lete alebo na jeseň lebo to stojí aj za viac návštev, v rôznych podmienkach.
So strácaním chodníka som veru mal aj ja problém. Pár krát som sa musel zorientovať.
Dík za oživenie a spestrenie spomienok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma