Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrad Gýmeš (Jelenec) z Kostolian pod Tribečom

Daulagiri

Gýmeš aj Studený hrad sú krásne miesta, navštívil som na jar. Tiež ma zaujala napr. tá pomerne dobrá zachovalosť kaplnky a schody v múre.
Inak tú gaštanicu by som si tiež chcel niekedy pozrieť, už len z názvu to znie zaujímavo. Dobre vedieť že býva uzavretá.

Martin knor

Na Gymesi som uz dobre davno nebol, no na Studenon hrade som sa prednedavnom motal.

Pred casom na plote Jelenskej gastanice visel oznam, ze je gastanica v danom case uzavreta preto, lebo je v "ekonomickom prenajme". Takto podla mna vypada karikatura chraneneho uzemia. Chrani sa porast gastanov jedlych, ktory by mal prirodzene zmladzovat. Je tam rezervacia, cize zakaz volneho pohybu turistov, no zaroven sa komusi preda povolenie zbierat tam jedle gastany. Ochrana prirody na slovensky sposob.

Pekm

Na Studenom sme kazdy rok aspon raz na cundri. Naposledy jesenny cunder a zostup smerom na Jelenec zo Studeneho hradu nas pekne vystrasil. Pocas zostupu asi v 3/4 cesty z blizkeho stromu zacali vylietavat srsne a postipali bracha do krku, mne pristal na hlave a dalsich 10 nam lietalo okolo, utekali sme a upozornovali ludi co isli smerom hore nech si davaju bacha. Nastastie sme nemali alergicku reakciu ale aj tak si na to miesto budem davat pozor. Verim ale, ze toto v zime urcite nie je problem :-)

Lubo

Pali, vdaka za upozornenie. Opravil som.

Paulovič pali76ZM

Ľubo jedna poznámočka k popisu fotiek.
Na fotkách 5 a 6 je vidieť Žibricu a nie Zobor. Ten je až za Žibricou s tohto pohľadu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma