Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kam s deťmi na túru

Mba

Kvacianska a Prosiecka dolina sa nasim chlapcom velmi pacila - odporucam :o)

Jarobecka

Rohácke plesa som zvladol s patrocnou dcerou a tehotnou manzelkou v pohode cez Tatliacku a nazad druhou stranou popri vodopade - idealna skoro celodenna tura

Bekora

caute, je super, ze pisete, kam s deckami chodite.
my sme zacali chodit s nasim 2,5 rocnym synom. nechceme ho nosit v sedacke, chceme aby sa pohyboval hlavne on. do tatier chodime casto, ma za sebou vystupy na popradske pleso, hrebienok zo smokovca alebo po obrovsky vodopad, od vodopadu na zamku uz len na tatovom chrbte - pre neho prilis narocny teren.
super prechadzka pre neho bol aj prielom dunajca, to sa mu pacili aj plte, s ktorymi sa pretekal. na plt sme nesli lebo tam by nevydrzal sediet, tak sme si to museli prejst tam aj spat.

rozmyslame nad dalsimi vhodnymi cestami, kde nie je na chodniku vela vytrcajucich kamenov a nie je ani velmi velke prevysenie a daju sa stihnut za pol dna, popoludni si este chalan musi pospat, inac je to potom trapenie pre neho aj nas. co odporucite?
idealne tak 10 km v lahkom terene a krasnej prirode))
ta kvacianska dolina by tiez bola fajn, prosiecku by este nezvladol. tesim sa na dalsie tipy

Bekora

cauko, sme z bratislavy, ale v tatrach mame babku, tak tam casto chodime.
male karpaty chodime tiez, napiste ake zaujimave vylety ste absolvovali tam.

Ice-age

Nemam sice este deti ale par rad mozem dat
Napr. Sulovske skaly naucny chodnik a niekolko dalsich tras
Sutovsky vodopad s dietatom tak na 2 hodiny
Doliny vo V. Fatre napr Gaderska ale cela urcite nie a moznosti je urcite omnoho viac alternativa geocaching

Santi

Pozdravujem všetkých nadšencov turistiky. Na tomto fóre som úplný nováčik, ale môžem prispieť skúsenosťou z týchto prázdnin. Naša dcérka má 8 rokov (to je už bezproblémový vek na túry, ale synček mal len rok. Na prímorskú dovolenku sme si netrúfli, tak sme zvolili týždeň v Zuberci s každodennými výletmi a túrami. Tiež sme absolvovali Kvačiansku dolinu a Roháčske plesá (aj s miernou búrkou). Krásna bola aj Juráňová dolina a náučný chodník na Zverovke, Hrebienok. Dcérka má väčšie zážitky ako z Tuniska!! My berieme informácie o časovej náročnosti túr s "rezervou", presnejšie násobíme tento čas min. dvomi...Turistika (ak sa tieto prechádzky tak dajú nazvať) nás chytila a zajtra odchádzame do Oščadnice. A ešte jeden tip:náš malý sa najprv vôbec nekamarátil s krosničkou. Riešili sme to chrumkami a piškótami, najlepšie zaberali čučoriedky. Koncom dovolenky už sám nastupoval do nosiča a 2x denne v ňom aj spával.

Rs485

No ja obcas vybehnem niekam s mojou 2,5 rocnou turistkou a starsim synom. Podla mna je dobre ked sa moze po ceste stale na nieco tesit. Ako idealne sa mi napriklad zdaju tury na Teryho a Zbojnicku chatu. Hore si moze dat kofolu a zjest co ma rada, cestou dole sa moze tesit na vlacik a po ceste sa moze cvachtat vo vode, ked k nej dorazi. No a v narocnejsom terene, alebo ked nevladze si moze pospat na mojom chrbte:) Tak to vidim ja.

gretka.xsolution.sk/_dsc7044w…

gretka.xsolution.sk/dsc00134w…

gretka.xsolution.sk/dsc00137w…

Akacia

pre bekora... mozno by ste mohli skusit z Tatranskej Javoriny na Kopske sedlo,to mame odskusane ale u 4 rocneho, neviem kolko km to je,ale nie je to velmi strme a zhora sa da vratit aj inokadial ako tou istou cestou, ak vyrazite skoro rano,tak by sa to malo dat stihnut za pol dna, my sme sli asi 9 hodin ale cez Monkovu dolinu a spat do Javoriny,ale tam je ovela vacsie prevysenie. Ostatne chodniky sme nestihli vyskusat,lebo co sme mali tyzden naplanovany,tak sme vsetci komplet boli chori :-((( takze ziadne Tatry s anekonali :-(((. A hlavne zalezi aj od dietata,ked Vas je taky sikovny chodec,tak to mate super. Syn tiez velmi vela denne prechodil peso uz od dvoch rokov aj skor,ale dcerka ledva prejde do obchodu, to ju musim strasit opravarmi kolienok :-P.

Sabiman

My beháme po kopcoch (skôr lúkach) v okolí Trenčína, a sedačku aj požičiavame známym deti.tremax.sk Malý je úplne nadšený, má super výhľad na terén a nemusí stále šľapať.

Bekora

akacia, dik za tip, pri dalsej ceste do tatier vyskusame. to uz bude zase starsi, tak mozno prebehne viac. alebo menej ak ho behanie prestane bavit))

Ondrejk

Dovolim si ozivit tuto temu po uspesne zvladnutej prvej ture mojej dcerky (3r.).Sli sme z pocuvadlianskeho jazera na Sitno a spat cez Tatarsky jarok (dlhsia trasa).Vyzbierala vsetky sisky v lese :D takze odporucam pre rodiny s malymi detickami.

Luton

ludkovia poradte mi prosím nejakú peknú celodennú túru s deckami z Donoval. Robíme tam letný tábor a jeden deň chceme využiť na turistiku, ale aby stála za to...vďaka za rady

Peto.z.bb

Luton - tura z Donoval je pekna napr. na Kozi chrbat, je to ale o dost kratsie ako celodenna tura. Tiez zvazte trasu cez Sachticky na Spaniu Dolinu, ak mate napr. autobus ktory by prisiel po Vas (da sa samozrejme vratit busom do BB, a odtial na Donovaly). Resp. napis viac parametrov, najma o ake stare deti ide, ako to mate s jedlom (balicky vs. restauracia), s odvozom, atd. A nezabudnite, ze najvacsou atrakciou Donoval je jelen Miso, ktory je sucastou stada miestneho pastiera, a moznost poskrabat ho za usami bude pre deti isto obrovsky zazitok (aj ked to ale bude od Vas chciet velku davku mudrosti a trpezlivosti vysvetlit tym detom, ze toto je velmi nestandardny a v principe velmi smutny jav).

Peto.z.bb

S malymi detmi - jednoznacne Prosiecka+Kvacianska dolina, kvoli pestrosti a moznosti zaujimavych zastavok pre deti (obed na Borovom, potom mlyny na Oblazoch). Na dlhsi pobyt Liptovsky Jan, Krpacovo. Pre starsie a sikovejsie deti okruh cez Diery okolo Terchovej - po Hornych zist na obed do Stefanovej, a vratit sa cez bufet a Nove Diery. Moznosti je velmi vela, v tomto je nase Slovensko skvele.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma