Batohy

Tradičné modely prešli omladzovacou kúrou. Stretneme sa teraz s materiálom Cordura Diamond Ripstop a u vybraných modelov výrazne pôsobia vodotesné zipsy (YKK). Pribudli dva nosné systémy určené na atletické použitie: GS (gear&shape) pre väčšie a BS (body shape) pre menšie batohy. Do ponuky pribudli aj camelbacky s pomenovaním Liquidator. Menšie modely batohov dostali úpne nový vzhľad aj mená.

ový katalóg rozdelil batohy do niekoľkých skupín:
EXTREMEPACKS – Patagonia (60, 70 a 80 l), Tibet Extrem (40, 50 a 60 l), Eiger (22 a 33 l), Liquidator (5 a 8 l), Biker II (20 l).
EXTREMEBAGS – Cryo (25 l), Spawn (38 l), Double (35 l)
TOURPACKS – Tatran (60, 70, 80 l), Alpin (55 a 75 l), Hiker (55 a 75 l), Trekker (90 l)
CITYBAGS – Crono (15, 22, 28 l), Collage (15, 25, 30 l)

Jediným nezaradeným je Cerro Torre (45l), ktorý ako vlajková loď stojí nad vecou. A má pravdu, pretože aj napriek milej snahe výrobcu zákazníkovi uľahčiť výber, nie je delenie podľa mňa štatné. So skupinou CityBags je to v pohode a aj TourPacks sa vcelku dá pochopiť aj keď by som tam určite Alpin nezaradil. Čo ma však najviac prekvapilo je delenie modelov medzi ExtremeBags a ExtremePacks. Dalo by sa predpokladať z názvov, že Packs budú väčšie a Bags budú menšie. Napriek tomu je rozmedzie 5 l (Liquidator LT) až 80 l (Patagonia). Bags majú interval užší (25 – 38 l).

Oblečenie

Takmer všetky modely sú vylepšené, zmenili mená a veľa nových obohatilo ponuku. Aj tu katalóg škatuľkuje modely do skupín, ale už o niečo úspešnejšie ako je tomu pri batohoch. Mimo škatuľky alebo škatuľkou samou o sebe je komplet z nohavíc a bundy v žiarivo oranžovej farbe – LiquidIce. Jej základom je trojvrstvá tkanina s vlaminovanou membránou SympaTex s nápadnými nepremokavými zipsami (YKK WaterTight). Ďalšie rodelenie je nasledujúce:
HARDSHELL – obsahuje tri bundy a dvoje nohavice zo SympaTex-u, dve bundy a jedny nohavice z Control Climate.
WINDSHELL – bundy, vesty a nohavice do veterného počasia. Rôzne kombinácie NoWind membrány, Polartec-u a DuraStretch-u. Najviac ma zaujal Transformer (NoWind + Polartec) – bunda-skladačka – ktorej možno odopnúť rukávy a kapucňu.
THERMOSHELL – mikiny a vesty z materiálov Tecnopile a Polartec v kombinácií s Cordurou
SOFTSHELL – dva roláky a dvoje nohavice (Tecnopile, DuraStretch)
DRYWEAR – známa, mierne vylepšená rada modrého termo-prádla z tkaniny DryFast. V ponuke je rolák, tričko s krátkym aj dlhým rukávom, tielko, slipy, boxerky a dlhé boxerky. Všetko v prevedení pre pánov aj dámy.
COOLWEAR – nová rada najspodnejšej vrstvy, tentokrát šedej farby z materiálu CoolMax. K dispozícii je rolák, tričko s krátkym a dlhým rukávom, slipy, boxerky, dlhé boxerky a podprsenka.
HANDWEAR – dočkali sme sa aj rukavíc a hneď štyri modely. Dvoje z kombinácie SympaTex- u a Thinsulate náplne. Jedny z NoWind membrány a jedny z kombinácie Thinsulate a vlny. Posledne zmienený model – Spider – je celkom cool: má odrezané končeky prstov, ale holé prsty možno v prípade potreby zakryť oklápacou časťou ... hmm, ťažko sa to popisuje, treba vidieť. Vážne zaujímavé – lezci určite ocenia.
FOOTWEAR – aj ponožky sú a hneď päť modelov: Ski & Board, Expedition, Trekking, Cyklo&Trial a Hikking. Prvé dva modely sú z Thermolite Base a ostatné z CoolMax-u. Treksport pre nasledujúcu kolekciu s ponožkami už nepočíta - nie sú konkurencieschopné pri danej úrovni výrobných nákladov a tiež boli problémy so španielskym výrobcom.
Model Trekking sa zúčasnil môjho testu ponožiek, ktorý je tu. Ďalej v tejto škatuľke nájdeme tri modely návlekov z Cordury.
HEADWEAR – čelenky, čiapky a kukla. Materiály: NoWind, Tecnopile Basic Micro, Polartec a DuraStretch.

Uff, je toho veľa však – viac ako polovica katalógu. Zdá sa, že to Trek Sport myslí s oblečením vážne. Uvidíme aká bude odozva zákazníkov.

Spacáky

Spolu dvanásť modelov, z toho štyri z peria (v pomere 90/10) a ostatné zo syntetických materiálov (Polarguard 3D, TecLoft 4). Zmeny sú viacmenej kozmetické oproti minuloročnej ponuke – zladenie s novou koleciou. Svoje skúsenosti s modelom Extrem (Polarguard 3D) priblížim čoskoro v novom článku.

Čo sa nezmestilo inam

V ponuke samozrejme nájdeme aj klasiku v podobe pomaly už aj legendárnej Oscar ľadvinky spolu s Manager Bagom a niekoľkými puzdrami na doklady. Medzi doplnkami sú aj nepremokavé návleky (výrobca tvrdí že tentokrát su už skutočne nepriepustné) na batohy, pončo a bivakovací vak (SympaTex + HydroBlock 10 000).

Doplnené dňa 25. novembra 2003.