Objekt je v havarjinom stave, neodporúčame nocľah. Viac info vo fóre.

Objekt

Netuším, akému účelu budova pôvodne slúžila, no v súčastnosti je v schátranom stave. Bez dverí a s neporiadkom vo vnútri. Steny sú popraskané, drevená teraska pred budovou je taktiež rozpadnutá a priamo z nej vyrastá mladý strom, ale strecha vyzerá v dobrom stave a tak by mala pred dažďom spoľahlivo ochrániť aj viacero ľudí. V okne chýba výplň, takže pri prudkom lejaku s vetrom od východu naprší aj dovnútra, no vynaliezaví môžu okno jednoducho zakryť pršiplášťom.

Na prenocovanie je nutné mať podložku, pretože na zemi je špina. Prípadne aj igelit, aby ste si samonafukovacie a iné podložky nezašpinili. Niekomu bude stačiť, ak si donesie pár konárov z neďalekého lesa. Taktiež popraskané steny objektu nevyzerajú najbezpečnejšie, ale snáď práve tú chvíľku, čo sa tam zdržíte, budova ešte vydrží.

V objekte prenocuje v pohode aj 5 ľudí, ak je to nutné, určite aj viac. Neďaleko sa nachádza aj senník a množstvo stôp od lesnej zveri, teda priamo z budovy sa dá pozorovať aj zver, ak budete mať to šťastie. Možnosť na zakúrenie budova neposkytuje, vlastne, jej interiér, okrem strechy nad hlavou, neponúka nič viac.

Voda

Prameň Veľkej Svinky sa nachádza povyše v doline cca 350 m tesne nad zvážnicou (modrá značka), hoci hneď asi 5 metrov od budovy tečie horný tok riečky Svinky. V okolí sú ďalšie neupravené pramene, stačí sa vydať po niektorom z prítokov Svinky. A tí odvážnejší, ktorí sa neboja, že budú mať v črevách prehánky, sa napijú aj z potoka.