Prístup

  • z Hornej Poruby, rázc. za Hôrkou po hlavnej ulici nahor k otočke autobusu (chata Otoč) a pod otočkou (parkovisko s orientačnou mapou) je amfiteáter - 450 metrov.
  • z Hornej Poruby, od rázcestia s modrou značkou po hlavnej ulici nahor k otočke autobusu (chata Otoč) a pod otočkou (parkovisko s orientačnou mapou) je amfiteáter - 810 metrov.

Objekt

Prírodný amfiteáter určený na menšie športové a kultúrne podujatia obce Horná Poruba. Areál hostí účastníkov Turistického pochodu okolo Hornej Poruby, ktorý organizuje Klub slovenských turistov Vápeč Horná Poruba a tiež bluegrass festival na začiatku leta.

Vybavenie areálu tvorí malé hľadisko s drevenými lavičkami (9 ks), malá vyasfaltovaná plocha pódia-parketu, kryté postranné pódium s lavicou, drevený obslužný objekt (príležitostný šenk s pultom) na boku a ohnisko s posedením. Pre turistov je využiteľné kryté pódium v podobe veľkého prístrešku, keďže má dobrú strechu a v podstate tri kryté steny (závetrie). Areál je po ruke, keď vás počas prechodu Cesty hrdinov SNP chytí letná búrka. Inak je to skôr núdzová možnosť nocľahu, keďže v blízkosti sa nachádza táborisko pri Srvátkovej lúke pod Vápčom a tiež prístrešok Santa Fe pod Hoľazňami.

Voda

O bezprostrednom zdroji vody neviem, ale v tesnom susedstve sa nachádzajú obydlia Hornej Poruby, tak by sa prípadne dala vypýtať u domácich. Prípadne si treba nabrať cestou na trase červenej značky z viacerých prameňov (studničky Komorice, válov pod Hoľazňami, prameň Holjazeň - viď mapu).