Prístup

Chatka je viditeľná z veľkej križovatky lesných ciest medzi Hromádkovou a Krivou Tuchyňou, v severnej časti Bielych Karpát, len pár kilometrov od hraníc Moravy. Z okolia sú krásne výhľady hoci aj na komplet celý hrebeň Malej Fatry a Strážova. Na opačnej strane zase malebné moravské pohraničie s lúkami, políčkami a remízkami. Najľahšie sa sem dostanete z Lednice, Červeného Kameňa alebo Zubáka.

Objekt

Chata je zjavne viackrát rozširovaná, ale základ tvorí solídna drevenica s rozmermi možno 4 x 4 metre. Z jednej časti rozšírená o sklad palivového dreva a z druhej je pristavená novšia časť približne 5 x 5 metrov. Nad krytým vstupom zaujme LED pásik, ktorým si hostia zrejme svietia po nociach. Z boku okolo palivového dreva sa dá s menšou námahou nakuknúť a vyliezť na povalu. Strecha je pokrytá vlnitým plechom a vyzerá zdravo. Na povale je trochu neporiadok, ale aj dve pohodené postele. Po miernom upratovaní, by sa hore schovala menšia skupina (6 ľudí).

Voda a oheň

Vonku je sedenie so stolom, ohnisko obložené kameňmi a kúsok od chatky latrína (nekontroloval som ju). Upravený prameň sme cestou nenašli, len pri Červenom Kameni, takže vodu si treba doniesť so sebou. V okolí 300 metrov však pramenia potoky, možno by sa dala voda na varenie nabrať tam, ale nevsádzal by som na to. Určite sa ale dá nabrať pod Kobylincom.

Poznámka: Samozrejmosťou je nechať všetko na svojom mieste, nerobiť neporiadok, aby sme si nečakané možnosti pre nocľah mohli užívať aj naďalej.