Prístup

  • z Poráča (bus) po modrej značke popod Svinský hrb za cca 0.30 h,
  • zo Závadky (bus) po zelenej značke cez Smrečinu a popod Holý vrch za cca 2.45 h,
  • zo Švedlára (vlak, bus) po modrej značke cez sedlo pod Bukovcom, Bukovec (Buchwald) a popod Holý vrch za cca 3.15 h.

Objekt

Zariadenie táboriska je veľmi jednoduché. Tvorí ho upravené vonkajšie ohnisko s priľahlým sedením (lavička a pník), drevený stôl a jednoduchý prístrešok, pod ktorým je drevené sedenie (stôl a lavice). Prístrešok zo smrekovej guľatiny má rozmery približne 2 x 2 metre (nepravidelný lichobežník). Jednospádovú pultovú krytinu tvorí igelit, ktorý je zaťažený konármi. Na nocľah je ťažšie využiteľný, keďže je v ňom umiestnené sedenie a taktiež bočné steny nie sú nijako chránené proti dažďu. Čiastočne je chránené konármi buka, pod ktorým je prístrešie umiestnené.

Na stanovanie možno využiť priľahlú lúku Pustka, ktorá je udržiavaná kosením. Zrejme posedenie s ohniskom slúži koscom počas šichty. Preto prosím o dodržiavanie poriadku v okolí a nezakladanie nových ohnísk.

Voda

Najbližší mne známy zdroj vody sa nachádza SZ od Holého vrchu na traverzovej ceste (zelená značka smer Závadka, asi 30 minút chôdze). Ide o napájadlá pre dobytok. Voda sa dá tiež nabrať v obci Poráč, kde je viacero voľne prístupných prameňov.