Poloha

Nachádza sa v južnej časti Strážovských vrchov, v masíve dlhého hrebeňa, tiahnuceho sa od Homôľky až k Bánovciam nad Bebravou, priamo na najvyššom bode tohto hrebeňa - Suchom vrchu (1028 m). Hrebeňom vedie červeno značený turistický chodník z Uhrovca cez Jankov vŕšok a Rokoš až na Homôľku.

Prístup

  • z Liešťan po modrej, 2.15 h,
  • z Nitrianskeho Rudna po zelenej cez Kšiniansku poľanu (červená), 3.10 h,
  • z Kšinnej po zelenej cez Kšiniansku poľanu (červená), 2.50 h,
  • zo Závady pod Čiernym vrchom po zelenej cez Pod Capárkou (červená), 3.00 h,
  • z Valaskej Belej po zelenej cez rázc. Pod Capárkou (červená), 2.45 h.

Objekt

Stavba je momentálne tesne pred dokončením (aspoň dúfam, že drobnosti budú ešte dokončené). Je to celodrevený prístrešok s pôdorysom asi 6 x 3 metrov, sedlová strecha je pokrytá asfaltovou imitáciou šindľa. Podlaha je zatiaľ v pôvodnom stave terénu (dosť nerovný kamenistý povrch), čo limituje možnosť pohodlnejšieho uloženia na nocľah. Možno budovatelia vytvoria rovnú podlahu z dosák. Jedna z dlhších stien a polovice kratších sú obložené doskami v plnej výške, zvyšok do polovice s vynechaním vstupného otvoru. Interiér vypĺňa drevený stôl s dvomi lavicami.

Okolie a voda

Vrchol Suchého vrchu je zalesnený a neposkytuje žiadny výhľad do okolia, na tyči je umiestnená schránka s vrcholovou knihou. V bezprostrednej blízkosti samozrejme žiaden vodný zdroj nenájdete, pre prípadný nocľah si vodu treba priniesť. Blízko prístreška sa nachádza staršie ohnisko s kladami na sedenie.