Prístup

Prístrešok stojí na vrchu Kamenná, priamo pri žltej turistickej značke za starým kameňolomom.

  • Od železničnej stanice v Novom Meste nad Váhom sem prídeme za 0.45 h, od posledných domov mesta sa k prístrešku dostaneme približne za 15 minút.
  • Z opačnej strany, od Višňového, vyjdeme po turistickej značke za 1.45 h. Úzkym chodníčkom zdolávame veľmi strmé svahy nad riečkou Jablonka.
  • Horskou cyklocestou od Višňového je to k prístrešku 2.20 h. Tento prístup je pohodlnejší, stúpanie zdolávame postupne.

Objekt

Prístrešok postavila Poľovnícka spoločnosť Preliačina z Nového Mesta nad Váhom. Konštrukciu prístrešku tvoria nosné stĺpy z drevenej guľatiny, strecha je tiež drevená, pokrytá trapézovým plechom zelenej farby. Priestor pod strechou je veľký približne 4 x 3 metre, vysypaný drobným kamenivom. Tu sa nachádzajú dve dlhé lavice a stôl.

Po oboch stranách strechy sú umiestnené žľaby na dažďovú vodu, ktorá je zachytávaná do železných sudov. Z vonkajšej strany sú pri nosnom stĺpe umiestnené dva koše na odpadky s krytmi a vloženými vrecami.

Neďaleko prístreška sa nachádza upravené ohnisko. Keďže objekt je na okraji lesa, o drevo by tu nemala byť núdza. V čase našej návštevy bola menšia zásoba dreva aj pod strechou prístreška.

V okolí sa nenachádza žiadny zdroj pitnej vody.

V čase našej návštevy bolo okolie čisté a bez odpadkov. Vzhľadom na blízkosť mesta je možné predpokladať návštevnosť miestnymi obyvateľmi a využitie na posedenia či opekačky.