Prístup

  • po modrej turistickej značke z Podsuchej (bus), táto prístupová cesta je aj cyklotrasou a je tu povolený vjazd motorových vozidiel,
  • po zelenej turistickej značke od Rakytova,
  • po zelenej turistickej značke od Nižného Šiprúnskeho sedla,
  • po žltej turistickej značke od horárne Blatná.

Ubytovňa

Nocľaháreň celoročne prevádzkuje Horský hotel Granit. Budova nocľahárne je samostatný objekt priamo oproti horskému hotelu, pod detským ihriskom a centrálnym parkoviskom. Ide o staršiu budovu v pôvodnom stave. Zariadenie je minimalistické, no čisté a účelné.

K dispozícii je 12 lôžok v štyroch izbách. Izby sú rozdelené na dve bunky, v jednej sú dve lôžka, v druhej štyri lôžka na poschodových posteliach. K dvom bunkám pripadá aj WC s umývadlom a sprchovým kútom, spolu sú tu teda dve kúpeľne.

Cena ubytovania je 19,- €, treba rátať aj s miestnym poplatkom 1 ,- €. Vankúš, perina a posteľnou bielizňou je v cene, spacák nepotrebujete.

Spoločenská miestnosť tu nie je, kapacitne menšie možnosti posedenia sú na chodbe. Pred vchodom je stôl s lavicami. Rovnako tu nie je ani kuchynka. Oproti vchodu sa nachádza sušiareň, čo pomôže vzhľadom na veľkosť izieb.

Ďalšie služby

Stravovať sa dá v horskom hoteli. Hneď vedľa ubytovne sa nachádza detské ihrisko. Vzadu za parkoviskom sú ďalšie objekty, v rámci ktorých je krytá "koliba", kde sa dá opekať. Hneď vedľa sa nachádza otvorené ohnisko, tam je to takisto možné.