Poloha a prístup

Prístrešok sa nachádza v lazníckej oblasti Hornie kopanice pri osade Poloma, ktorú môžeme nájsť v severozápadnej časti Krupinskej planiny, na jej úplnom kraji. Je na pomedzí parkoviska, resp. miesta na otáčanie lazníckych spojov, a lesa, vyskytujúceho sa na krajoch a úbočiach klesajúcich k Pliešovskej kotline s dedinami Bzovská Lehôtka a Babiná.

Od Babinej, resp. od železničnej zastávky (TIM Babiná vlak), je najbližšia výstupová trasa k oddychovému areálu (k osade Poloma). Najprv treba prekročiť železničnú trať, potom po spevnenej ceste stále rovno kopírovať les stúpajúci na planinu a po asi 10 minútach odbočiť do lesa na lesnú cestu, ktorá strmo stúpa až hore na planinu. Hneď po výstupe, na kraji sa nachádza oddychové miesto patriace mestu Krupina.

Možnosti

Areál zahŕňa spojený, stredne veľký prístrešok s grilovacou časťou a bufetom. Na spanie je vhodný najmä rozľahlý prístrešok s dvomi radmi stolov dlhých asi 6 metrov, kde sa vyspia asi šiesti nocľažníci. Na podlahe, ktoré je vydláždená, sa vyspí desiatka osôb. Pri bočnom daždi by sa mali nájsť miesta, ktoré sú chránené. No pri vetre je použiteľné asi len závetrie grilovacieho krbu. Prístrešok je viac v lese, takže by to nemalo byť veľmi veterné miesto.

Voda

V blízkosti som vodný zdroj nezaznamenal. Vodu si možno vypýtať v blízkych rodinných domoch osady Poloma. Ak viete o prameni v blízkosti, tak napíšte do diskusie.