Poloha

Nachádza sa vo východnej časti pohoria, nad chatami pri VN Duchonka, neďaleko sídla polesia. Je súčasťou areálu začiatku lesníckeho NCH Duchonka - Kulháň. Blízko je tiež otočka autobusov a križovatka turistických trás, ktoré vedú účelovou asfaltovou cestou povedľa areálu.

Prístup

  • modrá z Prašíc, 1:10 h,
  • žltá a modrá od VN Nemečky, 0:40 h,
  • žltá a modrá z Podhradia, 1:05 h,
  • modrá od Kuháňa, 1:00 h.

Objekt

Šesť mohutných drevených stĺpov nesie krov, sedlová strecha je pokrytá asfaltovou krytinou. Pôdorys má rozmery asi 4 x 8 m, všetky štyri steny sú voľné, len zadnú tvorí riedky plot tvorený vzorkami rôznych drevín. Podlaha je vysypaná drobným kamenivom, pod strechou sú na pevno umiestnené tri drevené stoly s lavicami.

Pomedzi stoly a po okrajoch si dokáže umiestniť ležovisko 6 až 8 osôb s vlastnou výbavou. Za dažďa pri bočnom vetre by bolo treba zabezpečiť náveternú stranu.

Okolie a voda

Žiadny voľne prístupný vodný zdroj som v okolí nezaznamenal. Voda sa dá nabrať v kempingu Nová Duchonka alebo požiadať v niektorej zo súkromných chát či v budove polesia.

Priľahlá lúka býva pokosená, od účelovej asfaltky ju oddeľuje rad smrekov, od okolitých pozemkov drevený plot. Pod rozložitou vŕbou by sa tiež dal zriadiť pohodlný bivak.