Poloha

Dva prístrešky sa nachádzajú na tiahlej rázsoche juhovýchodne od Homole (936 m) na horskej poľane Kekerová. Ležia priamo na zelenej turistickej trase z Chyžného na Dlhý diel pri lesnícko-poľovníckej chate Viliama.

Prístup

• z obce Chyžné 7 km (1.50 h) po zelenej značke.

Objekt

Prvý prístrešok je jednoduchá drevená stavba spojená s chatou Viliama a tvoriaca jej terasu s rozmermi 3,5 x 3,5 metra. Nachádza sa tu stôl a dve lavice. Podlaha je tvorená nasypaným makadamom. Strechu tvorí plech. Steny sú voľné. Priestor umožňuje uchýliť sa tu 2 - 3 ľuďom.

Druhý prístrešok je taktiež jednoduchá drevená stavba avšak s väčšou úžitkovou plochou. Nachádza sa tu stôl a tri lavice. Jedna z nich je robustnejšia. V prístrešku je ohnisko z tehál a priestranná polica. Podlaha je tvorená opäť nasypaným makadamom. Strechu tvorí taktiež plech. Steny sú voľné. Priestor umožňuje uchýliť sa tu 5 - 7 ľuďom.

Voda

Prameň alebo studničku som pri mojej návšteve areálu chaty Viliama neobjavil. Všimol som si však vykosený chodník smerujúci podľa mapy k prameňu pravostranného prítoku Kozieho potoka vzdialeného 150 m. Tam sa voda vysoko pravdepodobne nájsť dá.

Dúfam, že predstavené prístrešky pri chate Viliama turistom poslúžia!