Poloha a prístup

Oddychová zóna v Mníšku nad Popradom sa nachádza za jediným kostolom v dedine, na skok od hraničnej rieky Poprad. Areál sa nachádza na obecnom pozemku v cípe štátnej hranice, kde rieka Poprad opúšťa územie Slovenskej republiky a vteká do Poľskej republiky. Aj keď sa nachádza na kraji dediny, vďaka kostolu je od domov oddelená, a tak ponúka relatívne nerušené strávenie noci.

Objekty

Oddychová zóna pozostáva z dvoch samostatných prístreškov a chaty Poľovníckeho združenia Skalná, ktorý obsahuje krytú verandu s jedným veľkým stolom a lavičkou.

Malý prístrešok so sedlovou strechou je drevenej konštrukcie s rozmermi 4 x 2 x 3 metre, s dreveným výpletom po troch stranách a má drevenú podlahu. Celý priestor prístreška zaberá drevený stôl s dvomi lavičkami. Miesto vhodné na spanie je na stole a na zemi, spolu pre dve osoby.

Veľký prístrešok so sedlovou strechou s rozmermi 4 x 20 x 5 metrov slúži na hromadnejšie akcie, keďže obsahuje osem stolov s lavicami, a tak si tu miesto na spanie nájde 8 až 10 nocľažníkov na vlastnej karimatke.

Ako pri prvom, tak aj pri druhom prístrešku môže byť problém vietor či bočný dážď, ktorému z časti môžu zabrániť stromy v okolí, ale najmä pomôže natiahnutá celta. Keďže lavice sú celkom dlhé, tak možno postačí spať v ich strede.

Upozornenie: V letných mesiacoch, najmä počas víkendov, treba rátať s možnosťou využitia oddychovej zóny miestnymi či ďalšími návštevníkmi.

Voda

Vodu som v okolí nezaznamenal.

Iné možnosti

Pri obsadení oddychovej zóny, môže poslúžiť znalosť drevenej, plné krytej autobusovej zastávky v miestnej časti Kače, pri smerovníku Mníšek nad Popradom, Kače. Od oddychovej zóny sa k nej dá dostať smerom na východ, po napojení sa na modrú TZT, po asi 10 minútach. Najbližšie domy v tejto časti sa nachádzajú o ďalších asi 300 metrov, takže by to mohlo byť tiež nerušené miesto.