Prístup a poloha

Prístrešok sa nachádza na cykloturistickom rázcestí Kalaštov, v strede trojuholníka spevnených ciest vedúcich do Borského Mikuláša, Šajdíkových Humeniec a do Senice, kde sa napája na červenú Záhorácku magistrálu. Vzájomná vzdialenosť prístreška a miesta napojenia je asi 20 minút chôdze.

  • Od Borského Mikuláša, po modrej cykloznačke, za 45 minút, resp. 4,4 km;
  • Od Šajdíkových Humeniec, po žltej cykloznačke, za cca 30 minút, resp. 3,4 km;
  • Od Senice, bus po červenej TZT a ďalej po cykloznačke smer Kalaštov, za cca 3.15 h;
  • Od obce Bílkove Humence po červenej TZT a ďalej po cykloznačke smer Kalaštov, za cca 1.30 h.

Objekt

Prístrešok drevenej konštrukcie s rozmermi 4 x 2 x 3 metre má sedlovú plechovú strechu, ktorá stojí na šiestich stĺpoch, medzi ktorými je na troch stranách drevená, asi 1 meter vysoká vyplnená obruba. Štvrtá – predná časť obsahuje obrubu len do polovice, keďže sa tu nachádza vstup do besiedky.

Interiér obsahuje jeden veľký stôl a dve lavičky okolo neho. Veľký drevený stôl, na ktorom sa nachádza plastový podklad, na ktorom sú znázornené náučné informácie o včelách, je zakrytý laminátovým povrchom, primárne poslúži na spanie. V prípade bočného dažďa, aj keď je prístrešok pod korunami stromov, pomôže celta. Ľavá časť vnútra prístrešku je prázdna a taktiež môže poslúžiť ako miesto na spanie. Podlaha je však nespevnená.

V bezprostrednej blízkosti prístreška sú rôzne náučné tabule o lesnom hospodárení a o správaní sa v lese.

Voda

V blízkosti prístreška som vodný zdroj nezaznamenal.