Poloha a prístup

Prístrešok sa nachádza na žltej TZT, medzi smerovníkmi Skalité, Serafínov a Zwardoň, sedlo. Je zároveň oddychovým miestom na kraji časti Serafínov obce Skalité, v areáli bývalého lyžiarskeho strediska Snežienka, preto som tak nazval prístrešok.

  • Zo Skalité, Serafínov po žltej TZT za 10 minút;
  • Zo sedla Zwardoň, po žltej TZT za 5 minút

Objekt

Prístrešok má tvar písmena V a je smerovaný ramenami k prístupovej ceste. Ramená sú navzájom kolmé a každé z nich má rozmery 8 x 4 x 5 metrov. Predná strana prístreška je otvorená, zadná časť má stenu v tvare malé V, čím vytvára kratšie závetrie. Sčasti je však vyplnené murovaným kozubom. Prístrešok je drevený a strecha je zase plechová. Podlahu tvoria dlaždice.

Jeho interiér okrem kozuba tvorí niekoľko drevených stolov s lavičkami po oboch stranách. Výhodou prístreška je, že je tu zavedená elektrina a je tu zásuvka. Miesto na spanie si tu nájde väčší počet turistov. Minimálne štyri osoby na stoloch a na zemi ďalších desať osôb.

Voda

Vodný zdroj som v blízkosti nezaznamenal. Ak viete o prameni, tak napíšte do diskusie k článku.

Okolie

Vedľa prístreška sa nachádza oplotené mini ihrisko. Pri prístrešku sa nachádzajú dve informačné tabule o miestnej histórii, špeciálne o priebehu bojov počas SNP či o pôsobení nemeckej pohraničnej stráže. Nad prístreškom, na kraji lesa, sa nachádza zrenovovaný nemecký bunker z 2. svetovej vojny.