Poloha a prístup

Prístrešok Sečianske lazy sa nachádza na kraji horskej lúky, ktorou prechádza žltá značka. Lúka nazvaná Sečianske lazy sa nachádza medzi smerovníkom Chotá hora, resp. Liešťany a Polianky (Hlboký vrch) blízko červenej hrebeňovej značky. Z Liešťan sa k nej dá dostať za asi dve hodiny. Opačný postup je z Polianok, resp. od hrebeňovej červenej TZT je to asi 10 minút veľmi miernym klesaním cez vrch Baby (Vojtková, 1027 m).

Objekt

Veľký drevený prístrešok s plechovou strechou má rozmery 8 x 4 x 3 metre. Zadná a obe bočné strany majú steny, ktoré sú z narezaného guľatinového dreva. Predná strana má v strede vstup a po stranách asi polmetrovú obrubu. Podlahu tvorí prašná hlina.

Interiér tvorí len jeden napevno postavený stôl v dĺžke asi 3 metre. Rovnako dlhé sú dve lavičky, ktoré sú tiež napevno postavené. Zvyšok interiéru je prázdny. Miesto na spanie si tu nájde väčšia skupina osôb. Hlavne na zemi, kde je dobre si dať pod karimatku fóliu alebo celtu. Na stole sa vyspia dvaja turisti.

Voda

Vodný zdroj som v blízkosti nezaznamenal. Ak viete o prameni, napíšte do diskusie k článku.

Okolie

V okolí prístreška sa nachádzajú lavičky a ohnisko. Od prístreška je parádny výhľad na údolie Nitrice a oproti stojacu rázsochu s vrchom Rokoš. Názov Sečianske lazy je odvodený od polohy v katastrálnom území obce Seč.