Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horalfest 2008

Diskusná téma K článku: Horalfest 2008

November bude v Starom Smokovci opäť patriť horskému umeniu. Tretí ročník (ak by sme zarátali aj nultý, tak štvrtý) festivalu amatérskej tvorby o horách sa bude konať 21.-22. novembra. Tí, ktorí sa chcú so svojou tvorbou zúčastniť, by mali zbystriť pozornosť a začať na svojich dielach pracovať. Termín ich odoslania do súťaže sa blíži.

Johan

Tak to sa už teším... Vlani sme merali vyše 100 km cestu na Horalfest spolu s manželkou. Oproti predošlému ročníku ( v r. 2006 ) ktorý bol v Novom Smokovci v priestoroch kina - všetko pod jednou strechou. Vlani to organizátori preložili do Tatr. Polianky - do sanatória Dr. Guhra. My sme však márne čakali na opakované premietanie filmov ( ako to bolo uvedené v letáku ) v Tatra Pube v Starom Smokovci. Po viac ako hodine som sa konečne dovolal organizátorke s otázkou kedy to začne. Po ospravedlnení, že niektorí prihlásení ešte nedošli z Bratislavy a že všetko sa začalo neskôr sme čakali v zadymenom pube ďalšiu polhodinu. Našťastie dve dievčatá s obsluhujúceho personálu festivalu sa obetovali a doniesli súťažné fotografie, ktoré nám ochotne premietli. Úroveň sledovania v pozadí s hudbou s baru a v cigaretovom dyme bolo viac ako smutné. Nie každému takéto prostredie vyhovuje. Našťastie, keď dievčatá videli akí sme s toho sklamaní, posadili nás do taxíka, ktorý pre nás z vlastnej iniciatívy objednali. Po príchode Do Tatr. Polianky sme videli aspoň posledné necelé tri filmy - víťazné - ktoré stáli zato. Ako človeku túžiacemu vidieť filmy o prírode mi nevadila ani tak nevyvetraná kinosála v sanatóriu, ani to že sme sedeli "iba" na zemi - avšak pre festival o horách a ľuďoch to nebolo dôstojné prostredie. Nehovoriac o tom že keby boli organizátori ( ako napr. v nultom ročníku ) opakovali filmy na druhý deň t.j. v sobotu ) nič nám nemuselo ujsť a mohli sme celé zaváhanie organizátorov zobrať ako fakt. Nepíšem tieto riadky s trpkosťou v hlase, ale myslím si že... ak je niečo dobré netreba to meniť ( Festival v Novom Smokovci - všetko na jednom mieste ) ak v minulosti boli - aj teraz počas workshopov v sobotu paralelne môžu byť opakovane premietané filmy z piatka aj naďalej - veď predsa nie každý može prísť iba v piatok večer. A v neposlednom rade : ak sa koná takýto festival pod záštitou mesta Vysoké Tatry, resp. jeho primátora, nevidím problém, aby danný festival sa nevedel zorganizovať na jednom mieste ( resp. tatr. osade ) - veď predsa nie každý je motorizovaný, aby sa mohol premiestňovať sem a tam. Alebo, nedokáže mesto zabezpečiť kyvadlovú prepravu hostí ( aj to je ekológia ). A na záver : jeden organizačne nezvládnutý ročník ma ešte neodradí, aby som tam neprišiel znova, veď tí úžasní jednoduchí autori pracujúci v náročných podmienkach si zaslúžia moju úctu aj potlesk, ale je na organizátoroch, aby zvážili, čo dokážu zládnuť a hlavne či je to naozaj aj pre ľudí alebo iba pre nich samotných.
Johan

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov