Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dinara

Diskusná téma K článku: Dinara

„Ideme do Chorvátska?“ tak znela otázka a zároveň výzva stráviť viac ako týždeň v tejto nádhernej krajine. Veľa ľudí pozná Chorvátsko iba ako prímorskú krajinu s krásnymi plážami a malebnými mestečkami, ale je to aj krajina plná národných parkov, nádherných hôr a čarovných zákutí. Mnohí určite poznáte Plitvické jazerá, NP Krka, či Paklenicu, no už menej sa dá dozvedieť o najvyššom vrchu Chorvátska.

Fangorn

pekný článok. a vďaka za tipy v ňom nakoľko sa sem chystáme v máji a Dinara je jeden z hlavných cieľov

Jaroslawik

Vdak za upozornenie Gregus, samozrejme mas pravdu.Ja najvyssia iba chorvatskej casti Dinarijskych hor. A pripajam sa k tvojmu zelaniu, aby si tieto hory zachovali svoju nekomercnost.

Gregus

Najvyšším vrcholom celej sústavy Dinárskych hôr nie je Dinara, ale Troglav (1913m)nachádzajúci sa na strane Bosny a Hercegoviny. Radšej si ten úvod oprav. Inak, pekný článok. Želám si, aby do tejto oblasti neprúdilo ešte dlho tak veľa turistov ako je zvykom u nás v Tatrách.

Jaroslawik

dik za reakcie.Este odpoviem. To axel : pokracovanie planujem v Ciernej hore a na Ukrajine. A cervena znacka je tam asi najbeznejsia,inu som nevidel. To peťko: Dinara nieje celkom hranicny kopec ako napr Rysy, ale je blizko hranice.
ked som sa pital na situaciu bolo mi odporucene sa drzat na chodniku.

Peťko

A zamínovaných miest si sa nebál? Ja som bol v lete v Bosne a takmer všade mimo ciest nás strašili tabuľky PAZI MINE! A ty si sa pohyboval po hraničnom vrchu, tak by bol v tom čert, aby tam niečo neostalo z vojny v zemi zakopané.
Inak veľmi pekné. Balkán je všeobecne veľmi bohatý na kopce a má obrovský potenciál pre turistiku.

Peter61

Pjekný kopčok :-)
Čo sa týka teploty/spotreby vody/šľapania v horúčave, odporúčam taktiku vhodnú aj na vyššie kopce ako je Dinara (napr. Olymp): vyraziť za tmy a teda otočiť na vrchole ete pred poludním.

Domča

mne sa odjakživa páčili chorvátske kopce, z pláže som nimi bola fascinovaná.. a pekne si to opísal.. inak, čo sa tej spontánnej otázky týka, v sobotu moji kamaráti začali debatu "tak čo, ideme na tú ukrajinu?" a začali sa dohadovať.. reku kedy tam idete? v piatok :D pekný trip si mal..

Eskimo

Axel: čo sa značiek týka, tak v Slovinsku (a pokiaľ mám informácie tak aj v Chorvátsku a ďalších častiach bývalej Juhoslácvie - ale 100%-ne to neviem potvrdiť) sa takmer výhradne používa Knafelcova červená značka, viď en.wikipedia.org/wiki/Knafelc

Axel
Pekny vylet, bude tu aj pokracovanie vasho roadtripu?

Odporucanie na minimalne 3 litre vody len potvrdzujem, lebo aj s tymto mnozstvom je to v auguste tak na hrane. V Paklenici by som bol stiahol aj 6 a zachranovali to jablka.
PS: Su v Chorvatsku aj ine znacky ako cervene?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma