Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jeseň alebo zima?

Tono

Este jedna vec, pri vstupe do Spanopolskej doliny sa na vrchu Hradok nachadza maly stredoveky opevneny utvar - hradok, resp. pevnost, ktory strazil bansky revir, podobne ako v nedalekej obci Zelezna Breznica /tiez poloha Hradok/.

Tono

Presnejsie povedane, je to fotka Spanodolskeho - povodne opevneneho kostola, ktoreho sucastou bola a dodnes stoji, mohutna protiturecka basta, ktora tvorila citadelu opevnenia kostola. V zavere obce stala este jedna mohutna basta, ktora je dnes z velkej casti prestavana na dom. Ale v 16/17 stor. to bola pevnostna stavba. Ako analogiu mozeme pouzit Banskostiavnicky Novy Zamok, ktory bol tiez stavbou popdobneho charakteru.
PS. Dobra hra svetla, pekne vidiet juzny svah bez snahu a severny este zo snehom. Dobre!

Pietro

Tiez sa mi paci ta dualita tej fotky. Nie som vsak doma, cosa tyka miesta cinu. Je to Spania Dolina? Alebo Stare Hory?

Axel

V prvom momente som myslel, ze to je nejaky pokus o kolorovanie fotky, ale ak je to bez fotosopu, tak si zachytil peknu hru svetla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky