Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub na tretej rampe

Durii

Zdravím vás compaňeros ! 22. apríla roku pána 2012, sme sa vybrali s mojou gazdinou cestou od Bojníc na Maguru s cieľom nájsť a prenocovať na zrube na tretej rampe. Zrub sme našli celkom jednoducho a pri prvom pohľade naň zvonka, vyzerala byť chalúpka celkom útulná. Keď sme vošli dovnútra trocha nás prekvapil neporiadok, tiež lykožrútom alebo jakým frasom zhryzené steny a nakoniec zlomená jedna celá foršta na podlahe pri vstupe na povalu. Boa, čo s ľuďmi, ktorí si nevážia takéto oázy - kopa do prdele, veď chatka by isto sama vedela o sebe knihu napísať - si vravíme so Siskou. A tak sme pozametali, pospratali bordel trocha, umyli v prameni povyše ešus, hrniec a lyžice (jednu sme si požičali), drevo nazbierali a tak. Keď sme po večeri zaľahli, začala na nás kvápať voda, bo vonka trocha pršalo, tak sme sa trocha zasmiali a ľahli inam. No celá nálada zrubu podľa opracovania, výzdobných predmetov a vybavenia vyzerala, že pred pár rokmi to bola fakt Strážovská jednotka, ktorá si nezaslúži takýto koniec ! Ja mám tiež len plnú hubu kecov síce, ale vravím si, že jakby bývam v tom kraji aspoň tak sa posnažím to nejako dať dokopy - práveže tomu moc nechýba ku šťastiu - utesniť piecku, v linoleu na streche vyrezať otvor pre komín, prekryť dve diery v streche, vymeniť jednu laťku v podlahe, (a ak existuje nejaká impregnácia proti drevo-škodcom tak ponatierať zvnútra)povymetať pavučiny, porobiť miesta na sviečky poprípade lampáše, vymeniť matrace, a neskôr aj koberec hore, vonku trocha pohrabať lístie a haluze popadané, založiť riadnu knihu návštev a už sa tam len mať dobre so svojimi ľuďmi pri ohníku a gitare :) Posielame pozdrav od tej tretej rampy a nech už je ako chce, nech sa darí. Hore zdar !

Dalibor250

Dobrý deň ak by mal niekto záujem isť na zrub niečo opraviť tak by ste sa mi môhli ozvať na čislo 0949/131/686 rad by som vám pomohol.Chcel by som tam vymeniť okna ,najme by trebalo najviac ten komín dat do stavu aby sa dal používať ....

Dalibor250

Prosim vak mohly by ste mi napist cestu ako by som najlachsie nasiel rampu 3-ku : Dakujem

Blonďák

Som veľmi rád, keď vidím koľkých ľudí ešte zaujíma 3-ka Rampa. Aspon, teda na počítači. O búdu som sa začal starať asi pred 13, možno 14 rokov dozadu, na tom nezáleží a tiež, či to bol ten, alebo ten kamarát na tom tiež nezáleží. patrilo by sa ich menovať, ale sa bojím aby som na niekoho nezabudol, pretože ich bolo viac. však oni vedia, koho sa to týka a im patrí moja vďaka. Dal som na jeseň hore vyviesť izoláciu na strechu, aby sa mohla znovu prekryť. keď som však videl ten bordel okolo a vo vnútri búdy, prešla ma chuť, aby som tam ešte niečo robil. Avšak moje srdce ma tam stále ťahá, tak som sa rozhodol, že to ešte skúsim, pretože dnes je život ťažký a tam si každý rád oddýchne. takže menej písania a sťažovania na pec, kto má záujem, nech sa mi ozve. Kamaráti Ahoj

Pacho G7

Tarantula, v príspevkoch k článku, podla mňa nikto nič zle nepísal na zrub ako taký, alebo na majiteľov či hospodárov zrubu. opisovali tam len vtedajší stav .
Z Tvojich príspevkov i Golemovho, som cítil hnev a "zlu slinu." Ak sa postaráme o tento zrub aby slúžil ostatným, tak aj ostatný sa postarajú o zruby vo svojom okolí aby slúžili nám. Takze kocky, dajte vediet o nejakej akcii na zveladenie zrubu alebo Dr. evo akcii.
Ahoj

Ryba

ahcem dodat ešte ktomu članku trojke rampe hrozí že sa bude burat preto je jednoduchšie prestat sa o nu starat?alebo v uvodzovkach bojovat aby ostala ked lesaci budu vidiet že chatra tak ju zburaju duplovane,všetko sa dá len treba chciet a kto bol na trojke vie o čom hovorím musíme dokázat že toho zrubu by bola škoda pomožte mi dakym napadom lebo ja priznamsa zatial nemam ten napad možno ked budeme viaceri skor zvladneme aby trojka ostala tak ako stojí a nevzdame sa jednoducho tým že prestavame sa o nu starat lebo mame už niečo ine dopredu dakujem a dufam že to nepíšem zbytočne ozvi te sa sdakym nápadom na moj meil lenka.ryba@post.sk alebo touto cestou ahooj Ryba

Ryba

chcem odpovedat na clanok tarantuly kde pise ze sa rozhodli prestat o trojku rampu starat v prvom rade nech hovori za seba co sme si aj vydiskutovali zabudla aj na druhych kamaratov ktory prikladali ruku k dielu a nebol to len blondak s golemom mi tam budeme chodit stale a udrziavat ako bude v nasich silach je to srdcova zalezitost kde nas viaze vela spomienok ahoj ryba

LFM

Borci vdaka za vas zrub. Vecer 30.8. nam posluzil ako fajn utocisko na prespatie. Nasli sme ho v pohode ved je len 30m od zelenej znacky. Zastavili sme sa tu na druhy den nasho putovania z PB do PD. Vymenil som jednu sviecku za pastiku mate ju v kredenci. No a ten plch(anek) co tam vystraja tak to je vytrvalec.

Tarantula

Vidím,že nie je nikomu do diskusie ohľadom Trojky rampy.Nemusíte písať svoje názory.Môžete mlčať ale jedno vám predsa ešte napíšem na vás všetkých záleží či trojka bude stáť alebo nie.My sme sa rozhodli,že sa prestaneme o ňu starať a trojka ostane na pospas vás všetkých.Ahojte kamaráti veľa šťastia!

Eva Strapáková

Ahoj Hadži som nesmierne rada,že si mi dal za pravdu.Vieš na ten zrub môže chodiť každy a môžem posúdiť podľa Tvojích slov,že vieš o čom píšem.Prievidzký trampi sa od nepamäti starajú o celú našu prírodu a zvlášť o tieto romantické zruby ,ktoré sú našou pýchou,že ešte stoja a máme kam chodiť.Že sa tam kamaráti stretneme zalomíme palec a posedíme pri ohníku pri gitare a zaspomíname pri starích songoch,ktoré nám spievavali kamaráti ktorí už nie su medzi nami a v naších srdciach ostali navždy živý.Je dobre si občas prelistovať stránky svojho cancáku naspäť a pospomínať.Trojka Rampa je jeden zo zrubov ktorí naozaj treba udržiavať aj pre druhých a netváriť sa že ostatných sa to netíka.Veď si musíme chrániť čo nám ešte zostalo.Veď ako sa hovorí kvet zasadíš iba pre seba ale strom pre všetkých.Si jediný čo si mi odpísal a preto máš u mňa bezvýznamné plus.Vieš uznať hodnoty našej prekrásnej prírody a určite máš veľa spomienok na Trojku Rampu.Snáď sa tam niekedy stretneme.Tento rok chceme dať do poriadku strechu a podlahu lebo tá podlaha sa rozpadá.Musíme ju zdvihnuť na železnú konštrukciu.Ocenili by sme pomoc a tiež by sme chceli nachystať nejaké drevo.Piecka už funguje ale stále zháňame novú.Máme zatiaľ len peterky ale radšej by sme tam chceli piecku.Pozdravujem všetkých priaznivcov prírody a pri prerábke zrubu dáme vedieť včas.Môže každy pridať pomocnú silu.Ahoj Tarantula,Golem a Blonďák.

Milan71

Veru, ako pise Tarantula, o trojke by sa dala napisat kniha. a som v nej parkrat prenocoval v 80. rokoch, aj zaciatkom 90. Tento clanok ma vypovokoval k nalistovaniu starych fotiek v cancaku a hrozou som zistil, ze ludia ktori tam boli so mnou su uz vsetci na vecnom vandri...
Vazme si ze zrub stojaci par minut chodze od romanticej Chvojnice a kusok od Velkej Magury v dnesnych casoch este vobec stoji.
T.S. Hadži

T.S.Tarantula

Zdravím všetkých priaznivcov prírody!Čítam od vás pripomienky a sú dosť neuspokojivé.Trojka rampa alebo Porubská tridsiadka je tam zrub ktorí už stojí veľmi dlho.Niekedy v sedemdesiatích rokoch sa o ňu starali T.O. Mescaléro lenže po krátkej dobe keď videli že ju druhý zdevastovávali tak sa na to vykašlali.Potom niekedy v osemdesiatích rokoch sa o ňu starali TO Osamelí Jazci kde je Sherif Bambi a spolu s Golemom sa o ňu starali ďalej asi tak sedem rokov.Potom do roku 2000 chátrala a ujala sa ju osada Colorédo kde je sherif Blonďak a teraz v súčastnej dobe sa o ňu starajú spolu s Golemom.Tento zrub má svojú trampskú históriu a vedela by o sebe rozprávať.Navštíviť ju môže hocikto kto miluje prírodu ale musíte si tiež uvedomiť že to nie je hotel a to že tá piecka neposlúcha nie je len naša chyba lebo nie je také jednoduché zohnať lepšiu pre spokojnosť vás všetkých.My ju udržiavame nachystali sme tam drevo aj keď to nie je naša povinnosť lebo každy môže podať pomocnú roku ke´d je ten zrub otvorený pre všetkých.Kibycovať vie každy ale pomôcť nevie nikto.Keď som na jeseň zvolávala brigádu aby pomohol kto môže tak mal hneď každý výhovorku.Blonďák chodí za prácou von a finančne nám tiež nikto nepomáha tak si pomáhame ako sa dá.Aj teraz sme tam boli 23.3. a boli sme moc rozčúlený lebo za prvé sa nikto nepodpíše do cancáku nikto tam nenapísal svoje pripomienky ani ponuky a každy si tam väčšinou príde len užiť.Jediné podmienky sú tam aby každy nachystal drevo pri piecku pre druhých aby sa mohli zohriať a nemysleli len na seba ale bohužiaľ sa tak nestane.je veľa takých zrubov na Strážovských vrchoch a veľa ich už ani neexistuje a to len z jediného dôvodu že tý čo ju upravovali tak tý druhy zdevastovali.Je to majetok štátnych lesov tak sa zamyslíte nad sebou ako si budeme tieto zruby udržiavať je to len na nás všetkych.V opačnom prípade budeme chodiť len do kempov ak nám lesáci zakážu takéto trampské zruby.je to vízva pre nás všetkych.Ahojte Tarantula.

T.S. golem

ahojte chcem povedat ze o zrub sa staram ja z blondakom financujeme to len z vlastnich zdrojov takze ked ma niekdo nejake pripomienky alebo chce nejakym sposobom pomoct v udrzbe zrubu nech sa my ozve 0904 422 263

V@sko

Ahojte,
tento vikend sme sa s partiou vybrali na zrub. Je trosku skryty, preto sme to skusili s GPS. Autor spravne pise, ze nema presne suradnice :) Tie su N 48.87821 x E 18.53840. Inak zrub je pekny, ale komin je v dezolatnom stave, takze je prakticky nemozne kurit bez otvorenych vchodovych a balkonovych dveri, aj ked uz je komin a pec zohriata. Inak dym zaplni celu miestnost behom 5 minut. Z toho vyplyva, ze je tam proste chladno ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum