Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Do srdca Veľkej Fatry

Diskusná téma K článku: Do srdca Veľkej Fatry

V článku opisujem jednu z mojich obľúbených okružných trás cez Veľkú Fatru. Rád by som ju priblížil aj ostatným turistickým nadšencom, hlavne tým z iných, vzdialenejších regiónov Slovenska ako typ na krásne prežité chvíle v prírode. Som Turčan, ktorý objavil čaro turistiky až po „vyčičraní“ detí. V oblasti Borišova a Ploskej som veru častý hosť. Okruh, ktorý chcem opísať, som absolvoval v zime, v lete a z reakcií na fotky v galérii nie som jediný, komu tento kút Veľkej Fatry učaroval.

MilanX

Ahojte.
Vie niekto povedat ci ta zlta znacka z Balcierova na Koniarky je priechodna alebo je to zarastene a tazko priechodne a orientacne zlozite?

Janabilesova

Jej, tak super, vyskusame niekedy cez prazdniny a uvidime, kam prideme :-). Dakujem.

Jbilesova

Jej, tak super, vyskusame niekedy a uvidime, kam prideme :-). Dakujem.

Fangorn

Porovnateľná s belianskou co sa týka kvality asfaltu, obtiažnostou asi tiež. Je dlhá, čiže to stúpanie sa stratí. Dolina zaujímavá v hornej časti, inak taka klasika,dosť sa tam ťaží. Zas také pekne zákutia ako v gaderskej tam nie sú. Mne to 9 ročný bikuje bez problémov až po Balcierovo, ak chceme ísť vyssie, k odbočke na chatu pod borisovom, tak to už trochu tlačíme :-)

Janabilesova

Má niekto skúsenosť s cyklotrasou Necpalskou dolinou? V akej kvalite je asfalt a či je to vhodné aj pre 8 a 10 ročných - po Balcierovo asi veľa do kopca, tak niekde bližšie by sme sa otáčali. Gaderskú a Beliansku dolinu sme na bikoch už prešli. Je to scenéricky pekná dolina? Ďakujem.

Pf.69

Na konci obce je predsa označenie N.P.V.F! Ale kedže sme na Slovensku pomože len zamknutá rampa .

Motorkár

Bol som na Balcierove včera na bicykli. Na začiatku doliny žiadna zákazová značka nebola a tak to v doline vyzeralo ako na Václaváku, každú chvílu si to niekto valil hore alebo dole. Na Balcierova a dole pod mostom parkovalo asi 10 áut, kopu ich bolo ešte hore v doline. Bolo by načase tu závoru pri horárni začať zatvárať.

Zivan

Ak je pri horárni otvorená rampa možno ísť hore dolinou až na Balcierovo bez špeciálneho povolenia?
Bol som tam včera a nevidel som tam žiadnu zákazovú značku pre vjazd. V Balcierove a okolí parkovalo pohodlne niekoľko áut. Alebo to bola len ústretovosť správy NP pri výročí SNP?
Ináč potvrdzujem, že stav cesty sa stále zhoršuje a za chvíľu to už bude naozaj len pre off roady.

Pf.69

Ako momentálne dolinou ? Na bežky alebo peši . Auto som zavrhol . Vopred vdaka za info .

Stankovalko

Fajna trasa, dnes sme ju prešli ale opačne ako ju opisuješ ty.Jeseň má svoje čaro, farby od výmyslu sveta.Len ten vetrisko okolo ploskej...

Bulat

OK, mas pravdu. NP je NP. Preto nebudem verejne debatu tymto smerom dalej rozvijat :)

Blahola

Bulat sklamem Ťa na Ostrej o chodníku viem, ale na Tlstej nie. V NP chodím radšej značenými trasami.

Merhorn

No tak tie trasy neznacene v oblasti Tlstej by som aj ja bral :) Idem na nu zas tento vykend ak pocasie bude aspon ako tak dobre :)

Bulat

pekny clanok, s chutou som si pocital :). V. Fatru mam velmi rad, tento rok som tam bol po dlhsej dobe. Inak lakaju ma aj oficialne neznačene ale miestnymi znalcami chodene trasy, hlavne v celej sirsej oblasti okolo Tlstej. Mam pocit Laco, ze ty ako miestny ich asi budes poznat.

Jana T.

...veľmi pekné vyznanie...nech Ti to vydrží...!!!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov