Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Červánky z Poľska

Diskusná téma K fotke: Červánky z Poľska

Tatranské štíty z poľskej strany pri západe slnka. Zľava ide Wielki, Skrajny a Pośredni Woloszyn; Wielka a Mała Koszysta; Zółta, Pośrednia a Skrajna Turnia; Kasprov Vrch, Goričková, Kopa Kondracka, Małołaczniak a úplne napravo špicatý Giewont.

Rbr69

Vcera sme mali na Povazi take cervanky, co som snad este nevidel, presli postupne z oranzovo-cervenej do fialovo- cervenej. A neboli len na horizonte, ale tahali sa pekne od horizontu az ponad mna. Hovoril som si, ze by to ani nikto neuveril, keby boli na fotke, podozrievali by ma snad zo softo-magie :)

Psyloo

Fotene z polany Głodówka?;-) tiez sa tam musim zasa raz vybrat. Velmi pekne, zboznujem to miesto. Tak teda mas na zabere z lavej: Woloszyn:Wielki, Skrajny, POśredni, Wielka i Mała Koszysta,Zółta, POśrednia a Skrajna turnia, Beskid, Kasprov Vrch,Goryczkowa Czuba, Cervene vrchy:Malolucnak a konci sa spicatym Giewontom;-)

MatusM

Ano, potvrdzujem, bohužiaľ som už cestoval z Hornej Nitry na juh.. som rád, že pár šošoviek snímalo tú krásu. Neokukaný záber.. zo severu je to akoby celkom iné pohorie.

PetoH

Hono, dakujem. Jedine ten Giewont som si trufol povedat, ze to bude on :) Bolo to fotene pri ceste, na mieste, kde sa otvoril zrazu vyhlad. Je tam placik na zastavenie a na svahu su niejake chatky. No neviem ti povedat ci to je ta Głodówka, pretoze nemam GPS a ani turisticku mapu ztej oblasti a takto spatne to uz nedokazem presne povedat.

Bruma

Peto, nadherne, taketo zore som vcera vecer videl o okna nad Malou Fatrou (Chleb, Hromove...)
Velmi uzasna fotka

Psyloo

Peto, ano je to polana Głodówka - vela ludi sa tam cestou zastavi a foti, lebo vyhlad na Tatry je nadherny. Este krajsi, aspon podla mna je wyhlad z dedinky Brzegi a Jurgov na PL strane, odporucam;-) Takisto pohlad na Belianky z cesty na Lysu Polanu je nadherny,aj ked trochu obmedzeny. Najma pri vyhode Slnka to tam vyzera uzasne.

PetoH

Dakujem za odozvu, tie vcerajsie cervanky boli ozaj pekne. Hono, este som si teraz spomenul na jednu vec, ktora mi myslim ujasnila blizsie kde to bolo fotene a vychadza to na tu Głodówku ;) Idem sa pustit do pomenovania tych stitov, co si povedala,zaberie to chvilku.

PetoH

No tak sme sa trafili. Potvrdzujem ten vyhlad z cesty na Lysu Polanu(a dalej cez Zdiar do Spisskej Belej), vcera som nou isiel a kazdu chvilu som sa chcel zastavit na nejaku tu nocnu fotku, ale nestalo to az tak zato. Z dediniek Brzegi a Jurgov mal nejaku fotku uz Mato a velmi sa mi pacila, no tam musim zajst niekedy inokedy uz :)

Psyloo

Peto, chod tam raz na vychod slnka, hlavne v zime, nebudes lutovat;-)

Grzegorz brzęczyszczykiewicz

piękne zdjęcie, ale to co nazywasz żółtą turnią jest najprawdopodobniej masywem świnicy, a co do wołoszynów, to też bym miał pewne wątpliwości

PetoH

grzegorz: Neviem no, vydiskutuj si to s Hono(psyloo), zatial to necham takto. Ak k niecomu pridete, tak to mozem zmenit ;)

Psyloo

Peto, pozri si tuto stranku olaieryk.republika.pl/ tam v kolonke z lava klikni na "Panoramy A-Z" a najdi "Głodówka polana" (priamy link nefunguje) mas tam vsetky kopce pomenovane;-)

PetoH

Fiha, dakujem, vyborna stranka. Hned uz je jasne co je co :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma