Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin Oregon 200

Diskusná téma K článku: Garmin Oregon 200

(Aktualizované 18.12.2008) Nie je to tak dávno, čo Garmin uviedol na slovenský trh novinku Colorado. Už vtedy však mal v talóne aj druhý, podobný prístroj, ktorý sa líši najmä absenciou klasického rozhrania – tu sa všetko ovláda prstom cez dotykový displej. Áno, aj Garmin sadá na vlnu iPhone-izácie, no viacprstové gestures nečakajte. Zaujímavá hračka má tentokrát názov Oregon.

Jan2222

Mám Garmin 300 a som s ním nadmieru spokojný. Oproti 200 - ke má naviac kompas. S výdržou batérii problém nie je. Ak je celodenne zapnutý, tak je potrebné ešte raz v priebehu dňa vymeniť akumulátory (2650Ah). V zime pochopiteľne výdrž článkov je kratšia, ale funguje. Nebol problém. Vrelo doporučujem.

Noso

Ďakujem za výbornú recenziu. Ako začiatočník som pochopil dosť na to aby som sa vďaka článku zorientoval pre ten správny model.Takže idem písať ježiškovi a Vám prajem krásne a pohodové sviatky.

Amand

To je pravda... este ze pri -20 waypointy pravidelne nevyberam...raz za cas si dam tu rukavicu dole...;)

Lubo

Co s tym maju papiere? Tam sa mozno docitas, ze taku teplotu pristroj znesie. To je v poriadku. No mne skor ide o ovladanie. Najma vyber waypointu na mape mi uz s nie velmi hrubou windstopperovou rukavicou siel velmi velmi ztazka. Pritom na Legende alebo GPSmap60 sa to da v pohode.

Amand

V rukaviciach pri -20 ho pouzijes v rukaviciach v klidku, aspon v papieroch, osobne to vyskusam pri najblizsom slovenskom mrznuti na tuto teplotu ;) Ja som zacinal legendom, mal som par mesiacov tu cest aj so 60-kou, podla mna je to dnes dobou prekonany model a takisto som asi pol roka pouzival Colorado - rock n roller bol pokrokovy avsak znova dnes je to uz prekonane. Nadseny to je silne slovo, konstatujem len realitu svojimi ocami...

Lubo

Amand,
vsetko samozrejme zalezi od osobnych preferencii. Oregon sa skutocne dobre drzi, je dobre urobeny, vyzera cool, nie je extra tazky ani objemny. Ak jeho rozhranie povazujes za user-friendly a v rukaviciach pri -20C ho nikdy nepouzijes, tazko by si vyberal lepsi.
Mimochodom, ake rucne GPS pristoje si pouzival predtym? Ak nejaky ciernobiely stary nizsi eTrex, musis byt pravom nadseny :-)))))

Amand

Moju poznamku s predchodcom som myslel tak, ze kombinaciu moderneho dizajnu, user-friendly rozhrania a funkcii, ktore Oregon ma, nikto pred nim neponukol. Jasne, ze funkcie vychadzaju z predchadzajucich modelov a v podstate nic nove nepriniesli, ale ako celok je tento model pokrokovy. Co sa tyka baterii, zatial som ho nepouzil tak dlho, ze by som musel menit styri a viac baterii. Take tury a turisti urcite su, ale oproti majorite je ich podstatne menej - bez urazky. Podsvietenie som spomenul len preto, ze sa to spomina vo viacerych testoch ako velka nevyhoda. Nic take som nepostrehol, pre mna podsvietenie OK

Lubo

Amand, este by som sa chcel opytat, ake funkcie mas na mysli, ktore ziaden predchodca neponuka? Ak neratame Geocaching funkcie tak je Oregon podla mna specificky len velkym dotykovym displejom a odlisnym stylom menu. Dalsie veci su uz len kozmetickeho charakteru.

Lubo

Myslim si, ze ovladanie ma dost rezerv, ak sa nan pozrieme cez okuliare "usability". Vnimam to vsak v rovine noveho pristroja a vsetko je zlepsitelne v pripadnom novom firmware. Absencia kontextoveho menu sa mi vidi ako poriadna rana pod pas a verim, ze to v Garmine prehodnotia.
Ad podsvietenie: vsak podsvietenie nekritizujem, pisem dokonca, ze je subjektivne lepsie ako pri Colorade. Co vsak kritizujem, je citatelnost displeja bez podsvietenia, pretoze inak pristroj strasne papa baterky. To je dost podstatne pre turistu, ktory jednoducho nema poruke 12V zasuvku ako motorista a vlacit so sebou tonu bateriek sa mu tiez nechce. V tomto ohlade je urcite eTrex Legend HCx lepsia volba. Sice nema v ruke najnovsi vykrik techniky, no vydrz na rovnake baterie ma takmer dvojnasobnu ... a to stale s dobrym interfejsom a rovnako dobrym prijmom ako Oregon.
Ak vsak ide o Geocaching v prvom rade, potom Colorado alebo Oregon su jadnoznacni favoriti.

Merhorn

Amand, no podla mna vsetky garminy, minimalne 60CSx, Colorado, Oregon a to iste aj etrexy su user friendly. Ano, mozno Oregon je o nieco viac ale tak s prepacenim nie sme opice :) Kazdy zvazi na co potrebuje GPS a podla toho si vyberie, ak niekto chce maximalnu presnost zvoli si asi iny model co napokon vyplynulo aj z autorovho testu, ak niekto chce naozaj za kazdu cenu najviac user friendly ovladanie zvoli si teda asi zas iny. Pre mna su klucove presnost, vydrz na baterie kedze ostatne parametre su aj tak +- totozne, tieto dva by ma v terene najviac obmedzovali.

Amand

Test je sice trochu kriticky, ale naozaj tento pristroj je pre zacinajuceho a mierne pokrocileho turistu to najlepsie. Je user-friendly, jednoducho sa ovlada, ma prhladne menu a kopec atraktivnych funkcii, co sa o ziadnom jeho predchodcovi neda povedat. Takisto ho mam a negativa typu podsvietenie neuznavam. Oproti Coloradu jednoznacne vyhrava co sa ovladania tyka. Scrollovacie koliesko je uz pravdepodobne v tomto segmente prezitok...

Merhorn

Ahoj Lubo, pekny test ako obvykle od teba, aj pekny pristroj ale presne ako si pisal veci co mi pri nom chyba je moznost pouzivania ortofotomap s ktorymi uz niektore pristroje pracuju ak sa nepletiem. Nuz musime si este pockat a verim, ze aj Garmin nas coskoro potesi trosku vyspelejsim pristrojom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma