Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstava Športlínia

Diskusná téma K článku: Výstava Športlínia

Pozývame vás na výstavu Športlínia, ktorá sa v dňoch 21. - 23. 9. uskutoční v areáli banskobystrického výstaviska BBexpo. Športlínia je výstava športových potrieb a zdravého životného štýlu. Nájde sa tu aj priestor pre hory – medzi vystavovateľmi sú rôzne spoločnosti ponúkajúce outdoorové vybavenie.

Ilagal

ja som do niektorych obchodov z rovnakeho dovodu vosiel vzdy co najnenapadnejsie, rychlo som pozrel co som chcel a ked som mal stastie predavac sa mi ani nestihol venovat. Vacsinou idem do obchodu len nieco pozriet a az po dlhsej " analyze trhu" nieco kupim. A "rady" niektorych predavacov skutocne nemusim. Ale tu v PB mame jeden obchodik, trochu bokom, s ktoreho majitelom sa da vzdy "pokecat". Ukaze, vysvetli... Hoci vela veci musi objednat a treba na ne cakat, chodim tam rad.

Jano

Banska Stiavnica, ale intentivne sa hýbem v priestore BA - BS-BB-LM :-)

Jaro

Jano máš pravdu.Kde bývaš? A je to zas len a len o personále obchodu.To platí aj k Lubovi.

Jano

Uz tu na tuto temu diskusia bola, ale myslim, ze ma zmysel o tom hovorit stale (a mozno prave predajcovia by to mohli ocenit ako feedback):
Pre mna ako zakaznika (a myslim, ze to plati vseobecne) je velmi dolezite, ze mozem do obchodu prist, vyskusat si veci, pochytat, potazkat, podebatovat, porovnat, a to vsetko bez toho, aby som si to "musel" kupit. Na moj vkus stale casto sa stava, ze ked je vidiet, ze pri danej navsteve nic nekupim a ze idem len porovnavat (a ja to dokonca aj hovorim vopred), tak zaujem predavacov ochabne, su nekomunikativni, "otravujem ich". Do niektorych obchodov sa uz preto aj "hanbim" chodit a je teda jasne, ze tam nic nekupim... Tolerujem to, ked je plna predajna, chapem, ze sa musia venovat viacerym, ale vadi mi to, ked predavaci postavaju a napriek tomu je na nich vidiet, ze ich otravujem. Situacia sa sice zlepsuje, ale stale je to velmi casto socik..:-) Inymi slovami: myslim si, ze ten, kto z outdoorovej predajne urobi miesto stretavania a klebetenia outdoorovych ludi, zarobi viac, ako ten, kto ma predajnu len ako miesto predaja... Viem, je to tazke, ale nic nie je lahke. :-)

Lubo

Ano Jaro, mas stopercentnu pravdu. Ma to vsak hacik.
Kazdy akokolvek dobry predajca nic nenarobi, ked je v obchode prazdno. Tu prichadza rola marketingu, aby tam ludia chodili. Ide o to, kde sa predajna nachadza a ako ma zvladnutu komunikaciu s potencialnymi zakaznikmi.

Jaro

A ešte niečo.Platiť sa dá len zo zisku z predaja!!!Nie za odborné postávanie.

Jaro

Chápem všetkých, aj tých, ktorí sú nespokojní s platom v takejto práci.Je to obmedzené práve ziskom z predaja po odpočítaní nákladov.Na platy vynakladáme viac ako 10% z obratu + prémie v lepších mesiacoch.Verte že obchod nie je byznys na nijaké "zbohatnutie".
K rujir.Ano 20% a keď prejaví záujem pred objednávaním, tak aj za nákup.Kto viete počítať, tak si to všetko prepočítajte pri priem.40% marži.A ešte na záver.Môžete to ovplyvniť aj Vy.Kupujte tam, kde vás dobre a odborne obslúžia a nie tam kde je to lacnejšie. Aj o tom to je.

Rujir

Jo, to je ten zakladny problem. Ludia, co sa vyznaju v outdoorovom vybaveni spravidla robia nieco uplne ine a neviem cim to je, ale v mojom okoli aj zaroven podstatne lepsie platene.
Na druhu stranku myslienka, ze by predavac mohol dostat plat, ktory by bol adekvatny k vyssiemu priemeru BA je asi scestna. Jedina moznost akej takej kompenzacie je snad len poskytovanie vyraznych zamestnaneckych zliav. Napr. ja aj tak miniem vacsinu vyplaty na outdoor, takze mozno by sa mi moje dva mesiace volna oplatilo travit aj tymto sposobom (alebo cast z nich).
BTW Jaro, len tak pre zaujimavost - ponukas pre svojich zamestnancov nejaku zlavu?

Lubo

Ja osobne by som urcite siel skusit pracovat do outdoor obchodu. Uz len preto, ze by ma to velmi bavilo. Som presvedceny, ze level mojich znalosti je na velmi dobrej urovni. Problem vsak je, ze moja reservation wage je na mile vzdialena tomu, co su obchody schopne zaplatit.

Svacko

Jaro&Jano: Podla mna to nie je problem toho,ze je malo takychto odbornikov,ktori by to radi robili,ale problemom je to, ze aby oni danu poziciu prijali,musela by byt aj adekvatne k ich odbornosti platena..a tento problem mozte teda vyriesit len vy-majitelia obchodov a bude to vzdy tazka dilema,ci niekoho brutalne dobre zaplatit,alebo zohnat lacnejsiu silu,aj ked menej kvalitnu..
s.

Jano

Jaro, uplne Ti verim. Ja mam cestovku a mam tiez problem najst dobrych ludi do nej... Hmm, mozno by bolo zaujimave robit predavaca v outdoor obchode, ale asi sa tam vela nezarobi, co...? :-)))

Jaro

K janovi a ete.A vlastne ku všetkým.Máme pomerne veľký obchod, ale skúste dnes nájsť solidného predavača alebo predavačku.PROBLÉM. A to ešte nespomínam odbornosť!!! A aby ho to zaujímalo!

Maiki

Hneď vo štvrtok som tam bol. niekedy až napínalo od úrovňe predajcov. Prvú cenu vyhrali predajcovia teleskopiek z LC. s antishock-om až do 145cm za 690,-.

Eta

ad Jano: o odbornosti "predajcov" som uz stratila a preto nie velmi rada nakupujem outdoorove veci napr.vo vacsich obchodoch typu Intersport, lebo som nadobudla dojem, ze predavaci v takom type shopov ti vedia dajme tomu o topanke povedat akurat, ze take cislo nemaju. no je to asi tym, ze dnes si ludia pochopitelne hladaju flek kdekade bez nejakej odbornosti a danemu velkoobchodu to nevadi. navyse, v outdoor biznise by predajcovia mali mat tovar odskusany a odzity. to vidno v niektorych mensich shopoch, kde sa ti ludia turistike osobne venuju, poradia a povedia mozno aj svoj nazor a skusenosti.
ps. dufam, ze ma spominany obchod nezazaluje za nactiutrhanie ;o)

Lubo

Nuz, Friedrichshafen to veru nebol.
Som bol sklamany z poctu vystavovatelov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma