Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dva dni v Západných Tatrách

Diskusná téma K článku: Dva dni v Západných Tatrách

Počasie v polovici tohoročného septembra bolo ako stvorené na turistiku. Blížil sa termín 2. stretnutia priaznivcov Hiking.sk a ja som dumal nad mapami, kadiaľ sa naň dostaviť, aby som využil dva dni, ktoré som si na to vyhradil. Vymyslel som trasu cez Západné Tatry.

Jozo

Hehe aj ked sa to sem nemusi, aj tak to sem napisem, Som z Trnavy, v Trnave sa chystal velky zapas a neznamy muz (asi netrnavcan) na parkovisku sa ma pytal takym cudnym sposobom, ze kedy je futbal, avsak otazka znela: "Futbal" ja pohotovo odpovedam tam a ukazujem na stadion, na co mi neznamy odpoveda: "to viem aj ja ze na stadione, ale kedy," kedze futbal moc nemusim a moc sa on nezaujimam odkedy Trnava prehrala s Rimavskou a dosla o titul, este pred 9 rokmi tak moja odpoved bola: "neviem". nato sa neznamy este informativne spytal: "ste z Trnavy?" Kedze som vedel co mi hrozi radsej som mu povedal "nie". Tolko moja skusenost s tym ci je niekto domaci alebo nie

Misob

Udaje v tabulke faktov su plne v moci prislusneho autora - niekto mozno nosi GPS, niekto meria z mapy...
Ja osobne pouzivam svoj "hikeplanner", co je softver, v ktorom pripravujem a udrziavam data pre webovy HP. Spomenuty rozdiel vznika tak, ze ked chodim po horach vyuzivam poznatky z terenu na nasledne upresnenie dlzok a prevyseni usekov. Tak sa stane ze "moj HP" je o krok vpredu, az do najblizsieho update udajov na web. Dokonca som sa pozrel a aktualne prevysenia tejto trasy su po poslednych zmenach este vacsie ako som dal do tabulky faktov (dlzka ostala na 55 km).
Co sa tyka kilometraze (aj prevyseni) dennych etap - ja osobne si to takto aj evidujem a do faktov v clanku to zratam. K tomu sa pravdepodobne vyjadri Lubo.

Pietro

Neda mi este sa nespytat v tychto dnoch otazkami bombardovaneho MisaB.
Akym sposobom uvadzas-alebo obecne sa pytam ako sa vypocita- do tabulky faktov udaje o stupani a klesani. Vzdy som myslel ze sa trat naklika do HP po urcitych usekoch a zrata dokopy.Ak to tak je, potom by asi bolo treba poopravit tie parametre.
HP udava stupanie 3726m a klesanie 3091m pri celk.dlzke 53,8km.Alebo je zvykom tie udaje o urcite percento zdvihnut?

Este drobny napad-mozno by stalo za to pri viacdennych trasach uviest kilometraze aj jednotlivych etap, tak ako to bolo volakedy x+y=z

Misob

pre ilegala: Nie, cakal som agenta s tykym krycim menom :)... aj tak vies o mne stale viac ako ja o tebe.
pre Funttomasa: Hlavne, ze sme zdravi :)... ono pramene su zvycajne trvalejsie ako dake pofiderne drevene smerovky.

Funttomas

Ahoj MišoB,
takto verejne sa Ti ospravedlňujem za spôsobený chaos. Rešpektujem Tvoju požiadavku.
Či tam tá drevená tabuľka ešte je, nemôžem s istotou potvrdiť, ale prameň tam je.

Ilegal

tak nejak,po mojich prispevkoch si asi cakal trestanca :),

Misob

Na cierny batoh, co ma predbiehal si spominam. Takze si "bezny obcan" PB, to mi odlahlo :)... Vsak som siel rovno na Rozkvet skratkou popri potoku... a pri Trencane sme sa tusim opat stretli...

Ilegal

prisiel si do PB tym vlakom co ja, tiez zo ZT, len som mal pocit ze nejako bludis po meste. Preto som sa pytal ci si domaci. Myslim, ze si ma videl na stanici, s velkym tatranom, takze ziadne skryvanie.

Misob

Isto nenahneval, len som ostal prekvapeny nad Pietrovymi otazkami... svoje vlastne clanky po uverejneni totiz zriedka citam, tak som najprv nevedel o co sa jedna... :)
Ak sa zmeni fakticky obsah clanku a citatelia sa potom obracaju na autora o vysvetlenie, doplnenie a pod. je to dost blbe...
BTW, Tomas, si si isty, ze ta tabulka, co si ju videl pred 4 rokmi je tam aj teraz?
Takze ja sa do buducnosti hlasim ako prvy, aby sa faktograficky obsah mojich clankov nemenil (samozrejme, az na vyslovene chyby v geografii a pod.)

Funttomas

Verím, že sa MišoB nenahneval, že som doplnil informáciu o prameni v jeho príspevku.
PeterS: taktiež ako pomocný editor kontrolujem iba gramatiku. Každý editor má vymedzené (resp. obmedzené) právomoci, ktorými pomáha k dokonalosti nášho webu. A v neposlednom rade odľahčujeme pracovné zaťaženie LubaM, ktorý nemôže robiť všetko sám. Tiež je len človek z mäsa a kostí. Funkcia editora nie je len v korekcii textu. V tíme máme redakčný systém, jazykových korektorov, programátorov a autorov. Každý jeden člen tímu má vymedzenú funkciu. Myslím, že pomenovanie „samozvaný editor“ nemá opodstatnenie. Všetci to robíme z nadšenia vo svojom voľnom čase a v dobrej vôli bez úmyslu niekomu škodiť.
Nechcel som, aby medzi autormi a editormi vznikol „zlý vzduch“. A ani to nechcem!

Lubo

Ak si niekto vyslovene nezela, aby boli robene fakticke zmeny zo strany editorov, nech to da vediet. Budeme to vsetci samozrejme respektovat.

Lubo

Podla mna je vhodne aby editori pridali potrebne informacie priamo do clanku. Bolo by vsak vhodne dany odstavec podpisat (napr. do zatvorky na konci dat svoj nick a datum) a danu vec napisat aj do fora, aby boli ludia co citali uz dany clanok upozorneni, ze sa tam nieco pridalo.

Misob

Ja by som sa priklanal skor k tomu, aby sa fakticky obsah nechal podla autora a svoje poznatky napisat (tak ako iny smrtelnici) do fora.

PeterS

Lubo, môj zrelý vek mi nedovolí robiť akékoľvek zásahy do obsahovej stránky autora, ja v ZTa nebývam, pramene nevyhľadávam a vláčim so sebou 3 až 4 litre minerálky, odkedy som sa ešte pred šestnástimi rokmi práve v tomto pohorí dehydroval... Kontrolujem len gramatiku napr. "byvak na bivak" a zriedka štylistiku napr. "zmyselne vyznačená trasa" na "zmysluplne vyznačená trasa". Píšem to aj preto, aby nevznikla polemika o cenzúre samozvaných editorov, kto im dal to právo a pod. Inak pri zmene faktického obsahu by hádam mala byť v článku poznámka o zásahu editora na konkrétnom mieste.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma