Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Táborisko v Hiadeľskom sedle

Funttomas

eskimo: neviem, či stojí drevená chatka v traverze Kozieho chrbta. Tiež som tam bol veľmi dávno. Pamätám si len na plechovú búdu na kolesách. Vždy chodievam cez Kozí chrbát. Traverz je časovo rovnako dlhý ako cesta hrebeňom.

Sifón: prameň v traverze Kozieho chrbta nepoznám (nepamätám si naň, išiel som tadiaľ na jeseň) a tiež realizátori projektu nepočítali s jeho údržbou (možno slabá výdatnosť).

Lubo

Ten pramen poznam,
teda to, co asi pramenom bolo. V jednej zakrute zarastenej cesty je rozbahnena poda a tecie tadial maly potocik. Rurku som nevidel. Taktiez je tento pramen dalej nez pramene, co sa v Hiadelskom bezne vyuzivaju.

TDD

udiareň = ekologické zakonzervovanie dreva proti škodcom.
potom sa môže ohnisko obmedziť - presunúť ...

Blahola

V záktute traverzy Kozieho chrbta je prameň aj s rúrkou a je to blízko prístreška.

Sanyo

Ahojte. Som rad, ze tu citam tento clanok. V lete sme tade prechadzali akurat ked to stavali:)
Chcel by som hlavne dat pozdravit tych chlapov co to stavali. Dovolili nam sa "ubytovat" cez tu jednu noc, co sme tam spali v ich vojenskom stane. Co sa nakoniec ukazalo ako velka pomoc, lebo v noci zacalo strasne liat a husty dazd s vetrom trval aj nasledujuci den. Keby niet ich stanu asi by sme sa boli v noci prebudili na to, ze nam nateka do spacakov:)
Prajem pristresku vela slusnych navstevnikov :)

Janci

Eskimo,nejaká chatka v traverze bola, mne sa zdalo , že je to opustený salaš.

Eskimo

janci: ano, vyzeralo to tak trochu ako opusteny salas, bolo to myslim ponize po lavej strane cesty smerom od sedla Hadlanka do Hiadelskeho sedla, ale blizsie k Hiadelskemu sedlu... kedy si tu chaku naposledy videl?

Sanyo

zdravim. Ta chata tam je ked prejdete tym traverzom a ked sa dostanete na lesnu cestu. Je to potom po lavej strane. Presne si to nepamatam, lebo sme tam uz boli v tme. Ale cez den sa to najst v poho.

Eskimo

sanyo: vdaka! budem to musiet ist niekedy skontrolovat osobne...

Mivym

Výraz drevená latrína je vhodnejší ako suche(v preklade vlastne vodné)WC!

Chacharcuk

zdravim tak za tenhle pristresek moc diky.pri prechodu hrebene z kralove hole do donoval se bude hodit protoze prijit vecer do donoval je na nic lepsi je prespat a rano vyrazit domu jeste jednou diky!!!!

Pressburger

uzasne, po dlhych rokoch nieco, co stoji za podakovanie ludom, ktori to odmakali. verim, ze nejaki skazeni "tiezturisti" to nerozmlatia a nepodpalia.najma pri hromadnom prechode hrebena pred SNP oslavou

Peter61

Ahojte, máte pls dakto aktuálne info, ako to vyzerá po zime ? Sú dajaké zmeny ? Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma