Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Táborisko v Hiadeľskom sedle

Erina

Má niekto aktuálne info, ako vyzerá prístrešok v Hiadeľskom sedle? Dá sa tam teda v podkroví v pohode prespať?

Ppi

Z Durkovej do Donovalov sa da dostat do 17:00, imo lepsie spat tam ak niekto nehlada fasa okolie (napr. same VN stlpy, lopuchy, smradlavy pramen)

Dady

PODPORME AKTIVITY -
ZO SZOPK "Nízke Tatry", ktorá s podporou Nadácie Ekopolis pred pár rokmi prístrešok vystavala, robí aj ďalšie aktivity v tejto lokalite.
Aktuálne je podaný zámer v rámci projektu ohniska.sk, na skultúrnenie a zabezpečenie dvoch ohnísk (v sedle a pri prístrešku).
Rozhodovať bude podpora verejnosti, zapojiť sa môžete na facebookovej stránke facebook.com/…/?fref=ts a pod obrázkom Stredné Slovensko "olajkovať" Hiadeľské sedlo symbolom SRDIEČKO.
Iný spôsob (koment, zdieľanie a pod.) sa nezapočítava....
Hiadeľské sedlo je jediný zámer v horskej oblasti, všetky ostatné sú mestské, či prímestské rekreačné zóny. Samozrejme, môžete hlasovať aj pre niektorý zámer na západnom, či východnom Slovensku.

Pencurák

Spal som tu 22.8.ešte s dvomi Čechmi,v noci bola fujavica až to hýbalo s celým prístreškom. Kombinácia fujavice a drôtov vysokého napätia vytvorila zvukový efekt,ako keby niekto hral na strašidelnom pekelnom organe.Slabšie povahy by asi zutekali.Prístrešok je v poriadku aj prameň výdatne tiekol.

FunTTomas

upozorňujem turistov, že studnička v Hiadeľskom sedle je v zlom technickom stave a malá výdatnosť prameňa umožňuje len pomalé naberianie vody. Odporúčam využiť výdatný prameň na modrej smer Korytnica v Úplaze (kovový žľab pri ceste).

Vrana

ok posli, mozno inspiracia do dalsich rokov :)

Pavol "Chodec" Horvath

Vrana: Ozvi sa mi na email, mozem poslat presny rozpis trasy. Este nie je hotovy ale ak bude a mas zaujem, rad poslem.

Vrana

no mal by som kuknut aj do Tatier, mozno sa stretneme zas :-)

Peter61
vrana -)
prave vcera som na Bradavici spominal na nase blizke stretnutie 3.druhu 21.8.2011 pri Veľyckom pľese
Vrana

Palo si sa riadne rozpisal :)

Podla zapisov vo vrcholovych knihach vo Volovskych vrchoch (Kloptan, Kojsovka, ...) si mal naplanovanu riadnu streku. Bol som nejake 2 dni za tebou a teoreticky som ta mohol dobehnut. Ale nestalo sa, niekde sme sa museli obist.

Pavol "Chodec" Horvath

Podla informacii je to utulna. Ochrani ale jedine proti kolmemu dazdu (dole) a nie vetru. Nie som si isty ci sa hore nedostane sneh a v zime by tam bol problem prespat.

Peter61

Prístrešok je OK, prameň tečie, iba lúka vyzerá ako tankodróm. Vymenili stĺpy VN a pribuda aj druha linia. Takze pevne nervy a na noc aj štople do uší.
(ak niekto príde od Chopka , uz ho nic nerozhadze. Ak dakto na Chopok smeruje, aspon je pripraveny)

FunTTomas

Peter: v podkroví sneh nie je, ale spodné lavice (prične) sú zasnežené.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma