Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Táborisko v Hiadeľskom sedle

Diskusná téma K článku: Táborisko v Hiadeľskom sedle

Hiadeľské sedlo je najzápadnejším miestom počas hrebeňového prechodu Nízkych Tatier. Z tohto dôvodu bol lúčny priestor sedla vyhlásený Správou NAPANT-u za oficiálne táborisko pre stanovanie, bivakovanie a zakladanie otvoreného ohňa. Od augusta 2008 slúži pre hrebeňovkárov nový drevený prístrešok na jednorázové prenocovanie.

Pavol.horvath

Podkrovie bolo z casti zaizolovane plus pribudli "dvere" takze otvor cez ktory sa ide hore sa moze zakryt.

Daulagiri

Oddychoval som tu 8.2.2023, v prístrešku bolo všetko v poriadku, na podlahe trochu nafúkaného snehu. V okolí cca 80 cm prašanu.

Matobee

Dnes som išiel okolo. Šindlík zvládol prvú zimu s prehľadom.

PaliT

Veranda už je v dobrom stave, lebo ju nanovo zabetónovali v rovnakom čase, ako sa opravoval prístrešok. Dnes je to terénna stanica NAPANTu, ktorú však udržiavajú pracovníci národného parku vo vlastnej réžii. Už by som tam neskúšal spať, prístrešok je lepšia voľba.

Sona

Ano, je, veranda je v dobrom stave, bola som tam v zime.

Jjano

Nuž, je na čase vymeniť titulnú fotku :-) .
Ešte som to nevidel naživo, ale podľa fotografií tá rekonštrucia vyzerá parádne.
Podlaha zásadne zvyšuje použiteľnosť a steny tiež pekne ochránia:

napant.sopsr.sk/…/?fbclid=IwA…

Adelmos

Strecha na prístrešku je už vymenená. Nové šindle sú štiepané, z červeného smreka so životnosťou 40-50 rokov.

PaliT

Vďaka, to sa zíde. Metre štvorcové máme od NAPANTu, ale pre istotu odmeraj rozmery strechy. Pozri sa, v akom stave sú drevené konštrukcie, latovanie a krokvy, či to nejako hnije a bude to treba vymeniť, zaujímal by ma aj stav dreva pri zemi, nebudeme totiž dávať drahé šindle z červeného smreka (tie vydržia aj 30-40 rokov) na objekt, ktorý by zhnil za 15 rokov odspodu, hoci vymeniť sa dá takmer všetko...

Adelmos

Ahoj Pali ak mi do toho niečo nepríde tak dnes po robote chcem ísť do Hiadeľského sedla. Pomeriam, nafotím. Okrem dĺžky šindľov a rozmeru latovania je ešte niečo na čo sa mám pozrieť? Rozmery strechy sú jasné?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma