Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Novej Bane do Zlatých Moraviec

Diskusná téma K článku: Z Novej Bane do Zlatých Moraviec

Pre nevysoké sopečné pohorie Pohronský Inovec som sa akosi dlho nevedel nadchnúť, a pritom ho mám takpovediac pod nosom. Správna konštelácia hviezd pripadla na jednu krásnu októbrovú sobotu. A tak som sa, po dlhej dobe sám, vydal na peknú jesennú túru, na ktorej ma už očakávali pestrofarebné lesy, lúky, po kopcoch roztrúsené samoty (tzv. štále) a pekné výhľady. To všetko v atmosfére ticha, pokoja a takmer stopercentnej ľudoprázdnosti.

Michal 89

Ahoj.Ako je v súčasnosti značený úsek medzi Zlatými Moravcami a Novou Baňou?
Chcem sa tam vybrať koncom marca.

Drago12

tak odpoviem si sam, znacka je zatreta ale da sa tade v pohode dostat

Drago12

neviete nahodou ci uz bola obnovena zlta znacka z benatu do zitavany,pirte resp ci to tam neni oplotene a da sa cestickou v pohode dostat ?

Lianett

Veru pekne si to opísal, tá túra je naozaj skvelá a stojí za to.Ja som ju tiež, niekoľkokrát absolvovala, a tie lúky sú naozaj nádherné na jeseň, ale doporučujem zopakovať túru aj v máji. Rozkvitnuté stromy pod Inovcom na jar - to je niečo úžasné.

Paulovič pali76ZM

Myslím že skôr vyradiť z databázy , kedže sú v Žitavanoch a aj na samotnom Benáte odstránené tabuľky na smerovníkoch. Žltá platí už len od Obyckých lúk pod Benátom po samotný Benát. Je to škoda lebo pár rokov dozadu to bol ešte jeden príjemný a kľudný úsek v tomto kúte Pohronského Inovca , ale veľa vecí sa zmenilo :(

MisoB

Mám teda ten úsek vyradiť z databázy, či len dať do poznámky, že je tam zničené značenie?

Juro A

Zlta ide naozaj okolo kamenolomu trochu inac,obchadza ho hornym okrajom cez vrchol Benatu.Zbytok znacky je dobre vyznaceny,znacka ide cez byvaly autodrom v Zitavanoch.Kto ide podla papierovej mapy 1:50000 VKU tak sa treba drzat cervenej prerusovanej , v terene ale pojde stale po zltej.Zlta z papierovej mapy uz v terene neexistuje.

Cyro

Som na ten Benat fakt zvedavy...

Patagoncan

Tusim si opis tejto trasy vlozil prave vcas my ideme tym istym smerom 12. decembra, tak aspon viem ze treba davat pozor na Benate... horam zdar...

Cyro

Spravna konstelacia hviezd dokaze ludi k horam prenasat :-)

Daulagiri

Dobrý článoček fakt, z takýchto pohorí to môžem. Hoci to sem mám blízko ešte som v Inovci nebol, ale plány sú a chce to len vhodnú konšteláciu hviezd :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma