Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chalúpka u Murčovcov

Juro z Dunajova

Lubko vykopnem u teba dvere
s heslom Nech žije turistický ruch a "budu tady bydlet"
Budeš spokojný?
Típkovia co zberaju v okolí "hubičky"vyzerali(boli) teda turisti sory!

Lubo

Juro, ked nevies odlisit fetaka a turistu,
bolo by vhodne vyhladat si to napr. na wikipedii :-)

Priesil

No serus Juro z Dunajova. Ake zakony to vlastne porusujeme? Podla Teba som fetak. Fakt ma ne...Nie si nahodou jeden z tych kroskarov?

MatusM

Nechajte tak, zrejme si nás s niekým pomýlil. Na anonymov sa neoplatí ani reagovať.

V prípade akejkoľvek sťažnosti mi napíšte priamo na e-mail (rikitan.sk@googlemail.com), môžme sa porozprávať.

Priesil

A mas pravdu Matus, asi sa pomylil. Horam zdar,

Mivym

To bola od Jura vrcholná urážka nazvať turistov,tých ktorí majú tak citlivo zamerané dušičky na krásu prírody a hôr a vyznávajú uplne iné estetické hodnoty,ako je napríklad priateľstvo a pomoc iným, nazvať feťákmi!Tak to po....!

Krystof.k

Plánovali sme tam prespať na dušičky 2010 ale išli sme zo Skalitého bez mapy a došli sme tam až za tmy. Keďže som si nezapamätal polohu tak sme viac menej núdzovo prespali neďaleko Burdovcov. Ráno sme sa chceli pozrieť po okolí ale nejaký miestny chlapík na nás chcel zavolať policajtov že či náhodou nie sme vykrádači chát (boli sme dvaja 18 roční chalani). Ukľudnil sa až keď sme mu ukázali spacáky. No, ľudia sú tam "príjemní" aj naživo. Inak cesta zo Skalitého do Čadce nebola značená takmer vôbec ale kraj to je krásny. Pitnú vodu sme nabrali v nejakej krytej studni ďalej na hrebeni asi u Macaškovcov. Na dušičky sú kríže vyzdobené a kaplnky vysvietené, fajn zážitok ale o stave chalúpky neviem nič(nabudúce si budem pamätať že treba odbočiť na zelenú :-/)

Rc

krystof, kadial ste sli zo skaliteho? ten chlapik nebol nahodou nejaky baca? dost tam chodia vykradat z doliny, tak su miestni z toho dost podrazdeni.

Krystof.k

Zo Skalitého po červenej (približne) do Čadce potom ďalej po červenej, spali sme kúsok od tejto chalúpky a potom ďalej po červenej - na Sedlo pod Grapou a odtiaľ do Žiliny. Na ceste medzi Skalitým a čadcou nebol asi ani jeden nepolámaný rázcestník (často len holá tuč so strieškou) a značkovanie nebolo nič moc asi aj z toho dôvodu lebo boli vyrúbané veľké časti lesov kadiaľ mala trasa ísť... A ten ujo mohol byť aj bača, mal psa ale ovce sme nevideli. Hovoril konkrétne o vykrádaní chát alebo chalúp, radšej som pred ním ani nespomínal že sme chceli spať v tejto chalupe. Je to hodne opustený kraj, stretli sme za dva dni iba jednu skupinu turistov a pár miestnych.

Dušan Šrenkel

Toto miesto poznám dobre, keďže som v podstate miesty. Keď čítam tieto komentáre, nedá mi nedať tu aktuálne informácie. Tak za prvé, chalúpka ešte stojí, podobne aj druhá. Za druhé, pri studni pod Vojtovým vrchom je vybudovaný jednoduchý prístrešok. Žiaľ túto jeseň ho vyvalilo. Nevedno, či prírodné živly alebo ľudské, verím však, že sa dá čoskoro do poriadku. A za tretie, na turistických trasách prebehla obnova turistického značenia ako aj smeroviek. V týchto miestach už by nemalo hroziť blúdenie. Len si treba dávať pozor na čerstvo vyrúbaných miestach, najmä na Chotárnom kopci.

Ade.e

Caute. Rozmyslam ist do Javornikoch a rad by som vyuzil na prespatie tento dom. Dufam, ze je stale volne pristupny ale najma by ma zaujimalo okolie - najma po cervneej od tejto chaty po napr. Semetes. Vyzera to byt paradna lucnata hrebenovka, vie mi to neikto potvrdit? a znacenie je v pohode?

Dušan Šrenkel

Ten dom je zatiaľ stále voľne prístupný. Celá hrebeňovka, najmä úsek Čadca - sedlo Pod Grapou vedie prevažne otvoreným terénom, výnimku tvorí krátky úsek Chotárnym kopcom. Od sedla pod Grapou po Semeteš sa striedajú lúky s lesom. Odporúčam navštíviť rozhľadne na Marťákovom kopci a na Kamenitom. Čo sa týka značenia, nemalo by byť problematické, tento rok sa obnovil úsek sedlo pod Grapou - Petránky. A ďalší úsek až do Čadce sa obnoví tento rok.

Martanko

Spali sme v chalupe pred par dnami. Je to uz o kusok v horsom stave ako na fotkach + nejaky bordel, ale na prespanie celkom luxus. Horna chalupa je prerobena, rano tam prisiel na aute panko, ale nekecali sme.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma