Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma HanWag Alaska GTX vs. Lowa Tibet GTX

Diskusná téma HanWag Alaska GTX vs. Lowa Tibet GTX

Rozhodujem sa medzi botami Hanwag Alaska GTX a Lowa Tibet GTX. Cena je priblizne rovnaka. Skusal som obe a obe mi sedia velmi dobre. Planujem ich vyuzivat na VHT, VHT v zime, viacdnovu turistiku so zatazou, ale aj jednodnovky v menej narocnom prostredi - tury po lese. Som pomerne vysoky a aj dost tazky (194 cm a cca 110kg). Prosim poradte mi, ktore si vybrat. Obzvlast ocenim skusenosti uzivatelov.

Matobee

Bulat pre doplnenie obrazu. To isté ako uvádzaš ty sa s Hanwag Alaska stalo pred 3 rokmi susedovi, stredne aktívnemu turistovi. Kúpil ich v 2016 a po cca 10 obutiach sa mu praskla koža na zhybe. Pritom na starostlivosť určite nezanevrel. Bol veľmi nespokojný.
Také topánky by mali vydržať aspoň dva roky, keď ich využívaš 2-3 krát do tyždňa a 5 a viac rokov ak menej často.

Ďalší dlhoročný turista od nás bol Hanwagom verný od začiatku 90 rokov keď si prvé kúpil v Nemecku. Vydržali mu 10 - 12 najaktívnejších rokoch. Posledný pár ho už sklamal a prešiel na Kaylandy. Ktoré chvály.

Palecpunk

Pridavam skusenosti a Lowami Tibet gtx po viac ako 6 rokoch nosenia... topanky so mnou za ten cas zazili prechod rumusnkeho fagarasu, zimne vystupy na lomnicak ci gerlach, lezenie ladopadov a pohybovali sa so mnou od tribecu az po vysoke tatry... pouzival som ich ako v lete vo vysokohorskom terene, tak aj v zime na takmer kazdej ture. Pocet nachodenych kilometrov si netrúfam odhadnut ale mohol by sa pohyvovat v tisicoch. V topankach som nemal ani raz otlak. Su pohodlne, vela vydrzia, casto ich pouzivam aj s mackami. Casom som si s mackami poskodil gumeny lem na pravej topanke a neskor sa mi na tom mieste odlupila guma, ktora odhalila svy. Z toho dovodu som ich poslal na opravu do lowy, kde dostanu novu podrazku a novy gumeny lem. Verim, ze budu sluzit este dlho. S lowami tibet som ozaj velmi spokojny, verim, ze keby som ich netrafil mackami sluzili by dalej bez opravy este par rokov... jedine co by som im vytkol je vysoka vaha, avsak to je neduh asi vsetkych klasickych kozenych trekovych topanok v tejto kategorii.

Bulat

Prispejem svojou skúsenosťou s uvedenými pohorkami. V marci 2014 som si kúpil v Rockpointe topánky Hanwag Alaska. Počas minuleho roku som ich využíval pomenej, skôr som ich šetril, používal súbežne so staršími Meindlami alebo trailovými teniskami.Rezervoval som si ich skôr na viacdňové prechody naťažko, Zimnu sezónu zvládli dobre a toho roku som ich začal využívať intenzivnejšie hlavne na dlhšie a náročnejšie prechody s baťohom. Na jar 2015 začala na jednej bote praskať koža v zhybe. Dielo skazy dokonalo leto, kedy boli boty vystavené pomerne veľkej záťaži. Počas prechodu cez Slovensko jedna bota praskla úplne a druhá čiastočne, počas pochodu sa začala trhať vnútorná výstelka vzadu nad pätou na oboch botách a na jednej sa začala uvoľnovať podrážka spredu. Pochod nakoniec vydržali, aj keď o vodotesnosti sa už hovoriť nedalo- našťastie leto bolo extrémne suché. Keďže boty mali iba rok a pol, tak som skúsil reklamovať. Popravde, nepočítal som veľmi s úspechom, predpokladal som klasickú výhovorku o zničení bôt intenzívnym opotrebením. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď mi výrobca poslal zbrusu nové topánky.

Nechcem, aby príspevok vyznel kriticky,ono to ani kritika nie je. Boty boli hlavne posledný polrok intenzívne využívané, i keď je pravda, že produkt v tejto cenovej kategórii by mal vydržať minimálne požadované dva roky, intenzívnu námahu nevynímajúc. Na druhej strane seriózny prístup výrobcu má príjemne prekvapil až šokoval- v našich končinách to nie je vôbec samozrejmosťou. A keby som nechal hlasovať moje nohy, tak by jednoznačne potvrdili, že v pohodlnejších botách nikdy nechodili !

A ešte jeden postreh na záver, neviem, či má vôbec nejaké opodstatnenie, ale pôvodné boty boli vyrobené na Balkáne, zatiaľ čo tieto nové sú "made in Germany" tak som zvedavý, či bude ich životnosť dlhšia.

Palecpunk

Ahoj,

ja som sa rozhodoval okrem ineho aj medzi Hanwagmi a Lowami. Nakoniec som sa rozhodol pre Lowy... Hanwagy mali na moj vkus priliz uzku spicku (nieco podobne ako vacsina garmontov), zdalo sa mi, ze sa mi v nich mierne hybe pata aj ked som ich mal zatiahnute na doraz... A samozrejme ma dost hnevalo vrzganie kozeneho lemu na vrchu komina topanky... Lowy sa mi sice pacili menej, ale zdaju sa mi modernejsie a prepracovanejsie a hlavne lepsie sedia. Zatial v nich vsak nemam nachodene takmer ziadne kilometre, tak skusim napisat casom ako sa osvedcili :)

Mangalino1980

Čaute ja som sa rozhodol pre Alasky kúpil som ich v jednom shope v blave, zo začiatku som ich musel rozchodiť, čo sa mi podarilo a bol som spokojny až na to ze pri chodení koža vrzgala, čo mi nevadilo, po nejakej piatej túre a mi začalo odlamovať z podrážky ale moc som to neriešil lebo mám dosť kíl, potom sa mi začala podrážka vylamovať celá, tak som to odniesol do nemenovaného obchodu. Po mesiaci mi prišli nové alasky a to už bolo o niečom inom boli také nové až sa leskli ako som sa dozvedel poslali ich priamo z výroby, od prvého momentu som sa v nich cítil ako v papučkách, nevŕzgali a proste sa v nich chodí super takže by som o iných ani nerozmýšlal ani z podrázkou nie sú problémy. Cybou u prvého páru bolo to že tak drahé topánky si niekto nekúpi každý deň a museli ich mať odležané v sklade pár rokov to som si uvedomil až keď mi došli nové, gumené časti na nových a tých prvých sa nedali porovnať, takže alasky odporúčam ale pozor pri kúpe predavač vám povie že predáva alasky denne aj viac krát ale ako som sa sám presvedčil nieje to tak

Merhorn

Mal som Hanwagy Forest, co je takmer to iste ako Alasky a prave asi 2 tyzdne dozadu som si kupil nove Lowy Tibety. Kup si asi hlavne co ti lepsie sedi na nohe. Mne sadli lepsie Lowy, hlavne co sa paty tyka. Svy a podobne veci, no neviem, minimalne z mojej vlastnej svy nikdy neboli prioritnym a kritickym miestom.
Ja som v hudy kupil v akcii Lowa Tibet za 199e.

David Š.

Mám už druhé Alasky a bez problémů, nepatrně se mi na jednom místě odchlipuje ta gumová obsázka (ještě starší model s nižší obsázkou a bez loga z boku podrážky), ale neteče do nich. Ale po 11 letech už mají nárok.
Lowy řekl bych, mají více švů a jak známo každé narušení kůže může být později zdrojem problémů. A veliké mínus jsou kulaté šňůrky, které se ale dají vyměnit. Cena +- stejná, ale za mně Alasky.

Wotan

Caute. Rovnaky "problem" prave riesim ja. Tri roky funguje s topanakmi Lowa Tibet GTX, maximalna spokojnost. Planujem si akurat kupit nove. Dostal som o troska lepsie referencie z predajni na boty Hanwag Alaska GTX.
Info v diskusii su stare 2-3 roky. Ake je aktualne porovnanie tychto 2 modelov, vase referencie, rady? Lowy stoja 240 EUR a Hanwagy 229 EUR, a ide prakticky o "surodenecke" znacky.

Brava

Tak, vsetkym Vam dakujem. Rozhodol som sa pre topanky LOWA Tibet. Dufam ze moje rozhodnutie bolo spravne. Topanky si bezim kupit v priebehu tohot tyzdna. Slubujem ze do roka pridem s nejakou recenziou.
Este raz Dakuejm Vam.

Sws

Nazdar. Ked som si kupoval topanky, mal som troch kandidatov: Hanwag Alaska, LaSportiva Val di fiemme a Lowa Tibet. Na kazdu topanku som nasiel ako klady tak aj zapory. Len ja som mal to stastie, ze jedna mi sadla na nohu ako rit na serbel - Lowa Tibet. Inak fakt netusim ktoru by som si vybral ak by mi sadli vsetky. Takze ti neporadim v rozhodovani, ale mozem len potvrdit co tu uz bolo povedane. Tibet je vyborna topanka a som s nou maximalne spokojny uz skoro dva roky,, Prva tura v nich bol hreben NT a bez naznaku otlaku,, A ako je vyborna vo VHT terene, rad si ju obujem aj na prechadzku do lesa (pre mna taka tvrdsia papucka).

Peetr

P.S.: ..rozchozené byly tyto boty velmi rychle.. Když to shrnu, myslím že bych je mohl s čistým svědomím jen doporučit

Jakub

Ahoj na jare jsem si koupil Lowa Tibet GTX a bez rozchazeni jsem s nimi presel natezko Pirin krizem krazem, nemel jsem zadne problemy s rozchazenim. Ale... guma okolo boty se ve 2 mistech zacina malinko odlepovat a vnitrni vystilka boty neni tak kvalitne udelana(tak nejak blbe prilepena me pripada) u Meinlu(ktere ma ma draha)je to lepsi.Alasky mi sedli stejne jako Tibety.Lowa se chlubi zarucnim i pozarucnim servisem.Moc sem ti neporadil co?Klidne se ptej.

Wotan

Ja som pouzival od Karpat, cez Malu Fatru a Vysoke Tatry Meindle. Boli to dobre boty, akurat s mensimi komplikaciami. Tie velke prisli az po polroku, kedy som z nich zacal mat velke bolesti a po dalsom mesiaci-dvoch mi to spalilo oba nardy skoro az do masa. Pritom som stale pouzival 5-6 tych istych parov ponoziek.
Tuto jesen som musel teda kupit nove boty a skusal som 3-4 znacky, vratane prave spominanych Hanwagov a Lowy. Jednoznacne zvitazili Lowy Tibet a troska naivne, ale bez ineho vychodiska, som si ich zobral hned na druhy den do Vysokych Tatier. Mozem povedat len jedno.
Vobec nelutujem, ze som do nich vrazil tolko penazi a hned naprvykrat mi sadli, a to som s nimi na skalach dost povyvadzal. Bez otlakov, bolesti, odrenin.. Nedam na ne dopustit.

Peetr

Mam asi pul roku Lowa Tibet. Jsou myslím tak akorát na Tatry, Alpy, Kavkazy, apod. Nebál bych se v nich chodit i Fatry a jiné neskalnaté hory, boty jsou sice tvrdší než kat.B/C ale nejsou vyloženě tvrdé a těžké aby byly v nižších horách nepohodlné. Rozcházel jsem je v Jeseníkách, Vys.Tatrách (jaro-sníh-mačky,skály), byl jsem v nich na Kavkaze - Bezengi, Elbrus (ledovce-mačky,skály,sníh). Na Kavkaze dostaly zabrat, na podrážce je to vidět, jinak v pohodě. A na Elbruse v nich už trochu záblo... Oproti jiným botům co jsem zkoušel měly výrazně měkčí došlap-odpružení podrážky, což pro mě okamžitě rozhodlo(kolena:-). Velikost tak akorát na dvoje ponožky (slabá+tlustá). Any questions?

Merhorn

Lubo skus si kupyt Hanwag Canta na mesta a prechadzky pri meste. Su velmi dobre a odolne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum