Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trangoška – Štefánikova chata – Ďumbier

Diskusná téma K článku: Trangoška – Štefánikova chata – Ďumbier

Klasická výstupová trasa na Ďumbier z južnej strany Nízkych Tatier. Najkratší výstup spomedzi všetkých prístupových trás k vrcholu. Zároveň najfrekventovanejší chodník na Štefánikovu chatu, ktorý slúži ako zásobovacia “cesta” horských nosičov. S veľkou pravdepodobnosťou sa vám tento unikátny spôsob zásobovania podarí uvidieť pri vašej túre.

Godman

Tiez sa mi clanok i fotky pacili- maju faktograficku vypoved, prirodzenu atmosferu, hlbku momentu i osobitost autora urcite.
A bonvivanska predstava kombinacie horca ako "predkrmu" k fazulovej hore na chate, dochutila moje spomienky na tieto miesta.

Mivym

My turisti ze Skalice hovoríme smerovníku "bobek"

Jarobecka

Pekné! Tento rok som bol prvýkrát v živote na Dumbieri a stefanicke - tento clanok mi to pripomenul.....urcite sa tam vratim....

Jasmin

Článok bol pútavý a zaujímavý. My sme robili túru na "Štefáničkuˇ" ešte na jeseň min.roku a šli sme z Jánskej doliny. Ale poviem Vám,bol to krásny výlet, krásny čas a krásne spomienky.... Želám veľa takých krásnych okamihov v našej prírode po celý rok .

Cyro

Zaujimavy faktograficky ladeny clanok. Na Dumbieri som bol zatial prvy a poslednykrat este ako decko s rodicmi. Na Chopok sme isli zo srdiecka este tymi starymi sedackami (dodnes si pamatam ako to v tych strojovniach revalo,hrkotalo, skripalo, auu), potom po hrebeni na Dumbier a naspat po trase ktora je tu opisana. Uz peknych par rokov sa tu chcem zastavit, ale nejak to nevychadza...

Daulagiri

Veľmi dobrý článok a fotky parádne.
Pripomenul som si moju úplne prvú túru v Nízkych Tatrách, ktorá bola trasou totožná. Bolo to v lete 2000 akurát celý čas pršalo a bola hmla takže žiadne výhľady sa nekonali. Odvtedy som tam už nebol, ale ja sa tam opäť raz dostanem. Nízke Tatry si ma tento rok získali.
Ďakujem za pripomenutie začiatkov mojej turistiky :-)

Bulat

ha-ha, tak mamlas som este nepocul, bezne to nazyvam hribom

Peterf

Ja poznam hovorovy nazov hribik, ale mamlas je dobry.

MatusM

Tomáš, ja len, že ja používam termín rázcestník pre miesto križovania turistických chodníkov, a tabuľku so šípkou považujem len za smerovník. Ale odkiaľ toto mám si už nepamätám, neviem, či to platí všeobecne..
Zostaňme pri mamlasovi :-)

Funttomas

MatúšM: ešte to môže byť pútač, turistické informačné miesto (TIM) a stretol som sa aj s hovorovým „mamlas“. :-)

MatusM

opäť článok - chuťovka od Funttomasa, fotky tu už boli vychválené, tak poďakujem aspoň za pár insiderských pikošiek (resp. pozabudnutých zaujímavostí).
Halašova jama je rázcestník, či smerovník?

Funttomas

Ďakujem za potešujúce komentáre. Som rád, že článok zaujal. Na Ďumbier chodím niekoľkokrát do roka a nazbierala sa bohatá fotodokumentácia. Niečo pridám aj do galérie z meninového východu slnka ;-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma