Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horský hotel Poľana

Jjano

Veď ja ani nereagujem na teba, ale na humbuk okolo tých dvoch hore na Poľane.:-)

Martin knor

Jano, cital si prispevok dnes 8:36? Mna netrapia ti turisti vysoko v horach, ale ta velka skupina dolu pri Dubravach, co sa motala volakde okolo potoka Hradna. Pozri si mapu, kde to je. Vedie tade polna cesta (potok krizuje tu 48.5988 19.3574), ktorou som siel na zelenu znacku a po nej do Ocovej. Spat po asfaltkach. Chcel som sa vyhnut medvedovu a tu citam, ze tam kdesi medved zautocil nie na osamoteneho cloveka, ale na velku skupinu! To uz fakt clovek nemoze ani paty vystrcit von? Naschval som nesiel hore do lesov. (Povodny plan bol ist aspon na Kalamarku.)

Jjano

Aj tak tomu nerozumiem, prečo je okolo toho taký humbuk. Nielenže oblasť Poľany, ale presne to územie, kde sa to stalo, je známe ako medveďovo. A je tým známe už roky, nie je to žiadna novinka. Je obdobie, keď si medvedice bránia mladé. Nikto tam tých ľudí nenútil ísť. Zrejme si mysleli, že im sa to nemôže stať.
Ale ak teda tí dvaja išli do medveďova v čase, ktorý nie je vhodný, tak prečo je taký humbuk okolo toho, že ich tá medvedica napadla?
Ja som bol včera v Necpalskej doline, čo je tiež poriadne medveďovo, a keby ma tam napadol medveď, ak by som určite chybu pripisoval sebe a nie tomu medveďovi a už vôbec nie ochranárom. Skrátka ak mi vadí riziko napadnutia medveďom, tak nebudem liezť do medveďova.

Rc

Jjano nemam link na to. zobrazilo sa mi to na fejsbuku niekedy cez vikend, ale nemam ani sajnu ako sa da na fejsbuku hocake video dohladat. Lubo to nie su famy, medvede sa prikrmuju nielen tam ale vsade. tomu sa nevyhnes. nepriamo ich prikrmuju aj samotni polnohospodari. a coskoro ich budeme zrejme prikrmovat aj my turisti. potom mozno aj na nas turistov bude MZP podavat trestne oznamenia za prikrmovanie. inak super postoj toho vedenia MZP. este by mohli pridat trestne oznamenie na samotneho medveda. a takto sa riesia u nas problemy aj v inych oblastiach

Jjano

Rc, daj prosím link na to video, diky.

Lubo

Rozne famy lietaju hore-dole. Ja som zas zachytil, ze v danej lokalite sa bezne prikrmuju medvede za ucelom wildlife fotografie. Preto MZP podalo trestne oznamenie.

Rc

jjano na fejsbuku koluje video s tym lahsie zranenym. mal dohryzenu ruku a nohu, podarilo sa mu vyliezt na strom. tomu druhemu dohryzla hlavu. medvedica sa vraj vzdiala a potom sa este raz vratila. pouzili aj sprej ale nepomohol. ano hovoril ze je lesnik. stalo sa to na zlto znacenom turistickom chodniku, kadial bezne chodia turisti. boli na turistike.

Jjano

Od miestnych prichádzajú veľmi zmiešané informácie:

  • ten, čo má ľahšie zranenie (úraz ucha) to údajne nahlásil ako pracovný úraz, čo sa nezhoduje s tým, že by malo ísť o turistov; ževraj to bol lesník z Kysliniek;
  • údajne ten úraz ucha utrpel nie od medveďa, ale na úteku, keď sa potkol a spadol;
  • údajne dobre vedeli, že lezú do oblasti, kde je medvedica s mladými a napriek tomu tam išli (lebo ževraj chceli odfotiť medveďa).

Všetko neoverené informácie, ale zase pochádzajú od ľudí z toho regiónu.
Možno toto bude niektorý z tých dvoch čítať, tak môže napísať, ako to bolo - aby sme sa poučili.

Prajem skoré uzdravenie!

Martin knor

Ty brdo, a to nemohli napisat hned? V piatok, dva dni po utoku, som na tych Hradnych lukach bol. Bol som dolu pod horami, kedze utok na 2 turistov sa stal vysoko v horach. To uz kam mam ist aby som sa medvedom vyhol?

MatusM

V bufete sme sa v sobotu zohriali a osviežili, cez víkend funguje aj takto, mimo sezóny. Nevaria.

Cicmak

August 2021: hotel stale zatvoreny.
Bufet funguje denne do 18:00, pocas sezony aj cez pracovne dni.

Rc1

neviete ci sa da k hotelu dostat autobusom (vlastnym)?

Muska

Kysky nižšie je to napísané, v hoteli funguje len bufet.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum