Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Schneealpe – Windberg

Diskusná téma K článku: Schneealpe – Windberg

„Ho, ho, hooo, Veselé Vianoce!“, zareve mi pod oknom starý šedivý dedko. Odvtedy už ale prejdú tri týždne a ja sa už chvejem nedočkavosťou, kedy potrápim svoje tukom zaliate svalstvo. Po roku mám opäť k dispozícii Maťove dodávky. Ten aj tento rok pokúša šťastie v Andách. Vlani som sa túlal po Slovensku, tentokrát to bude Rakúsko. Na úvod si dáme jednodňovku na 1903m vysoký Windberg.

Jostran

Nechal som sa inšpirovať a vybrali sme si zlatý stred - apríl. Počasie sme si "naplánovali" perfektne podľa yr.no. Aj sme sa pripiekli. Išli sme na Windberg cez Lohmgraben, Blarergraben a zostup cez Almgraben. Výhľady boli perfektné. Video je dostupné na youtu.be/rPRyMdrUMhc (ale nie cez mobilné zariadenia).

Kubkooo

No dnes tam bolo uuuplne rovnako ako na tych fotkach. Snehu kopec a slnko pripekalo. Cestu hore fukal studeny vietor ale 200metrov pred vrcholom akoby utlo a az do vecera bolo neuveritelne bezvetrie. Kebyze si svihneme tak sme mohli zazit vietor na Windbergu... nuz snat nabuduce :-)

MatusM

už som chcel Peťka chváliť, že okrem tradične výživného literárneho štýlu pridal aj okulahodiace obrážťoky... ale vidím, že ty máš na to "lidi" :-)

Anndyno

Na Windbergu som bol v zime aj v lete. V lete to bola pekna nenarocna tura, kdezto v zime bolo tak zle pocasie, ze sme ani nevysli na vrchol. Viditelnost bola skoro nulova a fukal hrozne silny mrazivy vietor.
Aspon ze je moznost skryt sa na chate, hoc v miestnosti, kde sa nekuri. Je tam otvorena jedna miestnost a v chladicke su piva a napoje, ktore je mozne si kupit (kto ma chut na chladene :-))

Mali ste super pocasie, zavidim.
Horam zdar!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma