Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stratenec

Diskusná téma K fotke: Stratenec

Prvý z vápencového trojvŕšia Stratenec 1513, Biele skaly 1443 a Suchý 1468. Sedlo Vráta oddeľuje prvé dva vrchy. Svahy hrebeňa v týchto miestach prudko klesajú do dolín na oboch stranách.

Blahola

Merhorn, už asi viem na čo sa pýtaš. Sneh mení smer trasy a nejdeš do bodky po letnej. Ten skalný úsek som rozpoznal a bol som aj naň zvedavý. Bol tam nametaný sneh a povedal by som, že pomaly lepšie ako v lete, hlavne tie skalnaté úseky. Medzi kosodrevinou to už je iné, tam boli aj trištvrte metrové jamy, ktorým sme sa snažili vyhnúť. Povedal by som, že v našom smere M.F.Kriváň-Suchý ak si už na druhom Ťavom hrbe si za vodou.

Merhorn

Hehe tak to klobuk dole, tavie chrbty by som asi bez maciek nesiel a ked je tam narmznute ako pises tak to urcite nie :)
Laco ja som myslel ale nie tento usek. Myslel som skor usek z opacnej strany tohto druheho hrbu v smere na suchy. Tam ides jeden usek cistou skalou. pride k tomu useku kratuckou rimsou a potom po skale viac menej az na vrchol tohto hrbu.no a tam vlastne kde zacias stupat po tej skale konci ta rimsa kde vlastne potom tu jamu kryje kosodrevina, preto sa pytam ake je to teraz ked ta kosodrevina je zapadnuta :)

Blahola

Ja som skúšal prejsť po lyžiarskej stope tam dolu, no zapadol som vyše pása ...

Blahola

Ťavie hrby som už spomínal. Od Vrát na prvý hrb pohoda, prepadávaš sa do kosodreviny ak je mäkko, ale pomerne bezpečne. Horšie to bolo na druhý hrb. To som už spomenul, presne máš tam cca 5m žľab, my sme ho mali kvalitne vyšmýkaný a bez mačiek nič moc. Daulagiri a Tondop to šli v topaňách a klobúk dole. Ide o to, že pod tenkou vrstvou snehu bola už iba tvrdá skalná suť. Pomáhalo sa chytiť výhonkov kosodreviny.
Na fotke vidíš na Stratenci vrchol, tak tam bola asi 5m dlhá ľadová platňa, nemáš sa čoho chytiť a tiež zráz na obe strany. Prežili sme, čo už, šiel by som zas.

Merhorn

Lacko ako sa ide ten kusok, co je medzi obama "tavymi chrbatmi" na ten druhy.blizsie k stratencu, kde mas aj kolik. Mam na mysli ten cca 5m usek po tej skalke co sa ide. V lete je to balada ale v zime asi kosodrevina je zapadnuta a to moze byt celkom hard core usek, rovnako ako ten zostup do sedla vrata teraz v zime. Bez maciek je to asi dost o drzku, ci? Aj samotny vystup na suchy od jeho sedla ak je trosku primrznte je asi prdel :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky