Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Partizán na Novej ceste (nad Mincou)

FunTTomas
  1. júna bola útulňa vo výbornom stave, vidieť, že sa o ňu Šajbania vzorne starajú.
FunTTomas

Ďakujeme PetroviS k doplneniu aktuálnych fotografií útulne, ktoré sme pridali k článku.

FunTTomas

Upresnil som názov útulne podľa domácich Strelníčanov, ktorí sa o kolibu starajú. 24. júla sme ich stretli a akurát kosili lúku okolo zrubu a sušili seno. Prameň blízko zrubu netiekol pre suchá a taktiež válovy na Bukovine boli prázdne. Na zrube pribudlo okno v štíte a do zimy plánujú opraviť vnútorné obloženie strechy, aby lepšie izolovala.

Matej 222

Boli sme tu v zime, vonku bolo asi tak -10 C , a fukal vietor, kurili sme asi 3h, a kedze hore su fugy, zrub sa nedal vykurit. Piecka a komin su v horsom stave, treba ich napojit, vonku horzi, ze sa komin otoci a vnutry sa zadusite. Inak je zrub velmi pekne zrekonstruovany, Velmi pozitivne hodnotim riesenie podkrovia, ktore je prepojene s prizemim ako taky balkon. Zrub je teda super, ale nie moc na zimne spanie. Vdaka spravcovi za znovuozivenie!

Jantaara

Nakukli sme dnu pred týždňom a boli aj sviečky :-) ........Vzorne upratané. Paráda.

Pavol Chodec Horvath

Stretol som tam spravcu ktory si tam prisiel opiect slaninku a skontrolovat utulnu. Je to super miesto, jedno z naj co som zatial navstivil. je tam vsetko (okrem zapaliek a sviecok) co turista potrebuje. Komin treba namontovat ked chcete pouzit piecku. Je tam aj jedlo ;)
Ked tam nejaky kreteni nechaju neporiadok, prosim upracte. Ked tam najaky (ty isty alebo iny) kreteni nechaju odpadky tak ich zoberte zo sebou. DIK. Aby to nezacali zamykat. To by bola riadna skoda!!!

Daulagiri

Prespal som tu z 10. na 11. 6. 2013. Tento hotelík už postúpil na vyššiu úroveň.
Bol tam poriadok, rôzne náradie, piecka, drevo, karimatky, zápalky, lekárničky atď. Salaš je dobre utesnený, zažil som tam od slabého mrholenie po silnejší dážď a dnu sa nedostala ani kvapka.
Nechal som aj odkaz v knihe návštev, ešte raz vďaka za fajn príbitok.

FunTTomas
    1. sme sa zastavili v útulni oddýchnuť si a skryť sa pred slabým dažďom. "Hotel Partizán", čo hlási nápis na štíte, je vzorne udržiavaný s pieckou, stolom, sedením a karimatkami v štíte. Dokonca boli vnútri cigarety i pol ťapky borovičky! Ďakujeme za ukážkovo postarané prístrešie.
Miky5191

Útulňa je v perfektnom stave a v nádhernom prostredí.Spolu so synom Filipom sme tu prežili príjemný víkend. S tou vodou je to presne tak ako to opisuje Šajban, proste netečie.Ten smerovník k studničke sme však urobili. V budúcnosti by som chcel urobiť spolu s priateľmi menšiu brigádu a tú studničku obnoviť. Dúfam, že aj ostatný návštevníci tejto prekrásnej dreveničky ju budú udržiavať.

FunTTomas

Zrub je v plnej kondícii, vzorne je oň postarené. Vnútri poriadok, von trochu nachystaného dreva a pribudla piecka.

Šajban

Veľmi ma potešil článok o našej kolibe na týchto stránkach.

Túto útulňu, ako ju nazývate, sme postavili (presťahovali) s našou partiou veľmi dobrých ľudí na našej (vlastne strýkovej)lúke, kde sa kedysi pôvodne podobná koliba nachádzala. Domáci ju nazývali "Hotel Partizán", tak sme ju takto pomenovali aj my. Mám v PC fotografiu pôvodnej koliby s pred asi 30 rokov. Aj by som ju sem vložil, ale neviem či sa to dá.
Kolibu nechávame naschvál odomknutú, aby sa tam ktokoľvek mohol schovať. Druhá stránka veci zase je, že keby sme kolibu zamkli, čo by s ňou zvedaví ľudia asi urobili ?!
Od uverejnenia tohoto článku sa tam už zopár vecí pomenilo, ale samozrejme k lepšiemu. Urobili sme podlahu aj pod strechou a dole jednu malú posteľ z dosiek, čiže teraz sa tam vyspí pohodlne cca 15 ľudí. :)

Dúfam, že ak využijete našu Kolibu Hotel Partizán, či na prenocovanie, alebo len na opekačku, budete aspoň takí slušní a odpadky si pekne odnesiete zo sebou (však keď ste to plné vytrepali až sem, prázdne to odniesť naspäť nebude problém)

A ešte ma napadlo to s tou vodou. Studnička sa nachádza nad kolibou na ľavej strane od zelenej značky v smere Minca-Bukovina cca 50-60 m. Asi tam urobím nejaký smerovník. Len v poslednej dobe už tečie iba občasne. :(

Miroslav Svítek

Vraj čo nie je zakázané, to je povolené. Ak sú dvere nezamknuté a nie je na lúke tabuľa "Zákaz vstupu, súkromný pozemok" snáď som nič neporušil. Jaro Jaros Vy ste dotknutý vlastník, alebo ako mám chápať položenú otázku?

Lubo

Vdaka za info, opravil som chybicku.

Marekk

v GPS suradniciach treba vymazat to N v sirke ... aby sa to zobrazilo aj na mape :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma