Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Partizán na Novej ceste (nad Mincou)

Diskusná téma K článku: Partizán na Novej ceste (nad Mincou)

Pri našom tradičnom koncoaugustovom putovaní sme pri túre z chaty Poľnohospodár nad Ľubietovou do turistickej ubytovne pri hoteli Poľana prechádzali popri viacerých zruboch, vhodných na prenocovanie. Keďže je to pomerne známy a navštevovaný kraj, myslel som si, že aj tieto zruby sú už na Hikingu popísané. No novembrový rozhovor s Tomášom, ako aj Tónov januárový článok ma presvedčili, že o tom nad Mincou sa nevie. Keďže je pomerne nový, veľký a voľne prístupný, podelím sa s touto skutočnosťou aj s vami ostatnými.

Pavol.horvath

Utulna je v poriadku, bola vynovena.
Drevo bolo prichystane ale po vianociach a silvestri tam uz nebude nic.

Pavel Forgáč

Prespal som tu z 28. na 29.11.2022. Dnu bol trochu neporiadok tak som pozametal. Inak všetko ok. Drevo tiež nebolo prichystané. Boli tam iba 3 polienka. Nemal som čo večer robiť tak som porúbal pár klátov, vysušil drevo a prichystal ku peci. Snáď niekomu pomôže. Je tu veľká sekera a aj pílka. Dreva veľa nachystaného nie je. Väčšinou sú to veľké kláty a so sekerou to išlo horšie. Lepšia by bola kálačka. Piecka zle chytá ťah. Kým sa tam stane trochu sa vyúdite. Potom však ide dobre. Na piecke boli pokazené spodné dvierka, tak som ich opravil. Nie je tu žiadny papier na podpal. Treba si priniesť so sebou.

Hugo.cejka

Na útulni som prespával 7.8.2021 a je vo veľmi zachovalom stave. Podľa kroniky som sa dočítal, že pravidelne počas roka sa o ňu starajú. Je tam fakt všeličo od výmyslu sveta. Ohnisko je taktiež v geniálnom stave s novo postaveným prístreškom. Nech slúži aj naďalej!

Pretobb

Ahoj ja som navštívil zrub pod Mincou v marci. Zrub je otvorený, všetko je OK. Miestny sa oň asi dobre starajú, dá sa tam nájsť aj nejaké jedlo a v podkroví sú aj matrace.

Mirka juhasova

Ahojte, plánujem prechod z Detvy do Lubietovej, s prespanim v zrube v sedle Prislopy a pod Mincou. Vie mi niekto povedat, či sú zruby OK a stale volne pristupne? Dakujem

Anonymized_25093

Vsetko v poriadku. Dreva bolo trosku prichystane, minimum odpakov. len salas je plny haraburd.

Pavol "Chodec" Horvath

Salas v poriadku, bola tam partia a salas bol pekne vykureny. Drevo nezvykne byt treba nachystat.
Ziadne odpadky, ale pribudla pokladnicka na prispevky.

Ked tam pojdete niekto napiste clanok o Ondrisovej chate. Tam su hore na povale matrace a je tam cisto. Dole bol bordel. Mala piecka ktora brutalne dymila asi hodinu, ale teplo bolo len pri piecke takze to nestalo za to.

Blatta

Srub je v pořádku.Dole i nahoře jsou molitanové matrace.Ve skříňce talíře,hrnky a další nádobí.Teploměr večer ukazoval +3°C,ale netopil jsem,zalezl jsem do péřáku a přespal.Cca 800m po zelené nahoru je Ondřišova chata.Také volně přístupná a dokonce s autobusovou zastávkou :-)

Jannicko

Ahojte.
V piatok 15.3. som sa bol pozrieť na útulňu a až na bordel na stolíku (fľaše, plechovky) je útulňa v dobrom stave.Žiaľ pokračoval som ďalej, tak som ho nebral.
Ďakujem tým čo sa o ňu starajú

Jano75

ahojte,

vcera som nasiel na utulni vysoke, tazke vibramy. Nikto tam nebol, ziadne stopy okolo, takze tam museli byt dlhsiu dobu. Nerozumiem kto a ako ich tam mohol zabudnut/nechat, mozno sa chel po ne vratit a nevyslo...netusim. kazdopadne som ich radsej zobral, par veci tam uz pomizlo.
majitela poprosim ma kontaktovat na tel 0905012602

dakujem

Jano

FunTTomas

pali: salaš je v poriadku. Bol som tam dnes. Piecka je a tiež drevo pri stene a tiež v prístrešku, tak nezamrzneš.

PaliT

Včelín som predbežne z trasy vyhodil, viď trasa v mojom príspevku nižšie. Ale teraz by som potreboval info o tejto útulni. Spacák mám slušný, do -10°C by som vydržal, ale skôr mi ide o vysušenie oblečenia po túre, v tomto je piecka kľúčové vybavenie.

Ade.e

Pali, na ten vcelin sa v zime velmim nespoliehaj, teda ak nemas dobry spacak. Je tam sice piecka, ale dymovod nieje dobry.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma