Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kým pri mne spíš...

Diskusná téma K článku: Kým pri mne spíš...

Je pekný, letný, júlový deň. Leto sa zatiaľ naozaj vydarilo. Už od mája je teplo a zvláštnosťou tohto leta sú takmer pravidelné búrky vyskytujúce sa na celom území Slovenska a prichádzajúce azda každé dva dni. Je to ako na hojdačke. Odpoludňajšia búrka a potom zasa modré nebo a teploty stále okolo 30°C. Hory sú plné hríbov a už aj dávno zabudnuté studničky sa prebudili a vyvierajú ako medokýš. Všetky pramene prúdia naplno a aj tie najmenšie riečky sú plné vody a takmer výnimočne splavné. Vodáci už od bujnosti nevedia, čo by splavili a priehrady si vôbec nešetria vodu na „horšie“ časy, ale veselo odpúšťajú a plnia korytá pre radosť všetkých, čo majú v ruke pádlo a pod sebou akúkoľvek loď. Príroda je z toho úplne odviazaná a všetko rastie ako sprosté, lesy sa zelenajú, polia sú prerastené, no hotová džungľa.

MatusM

Jasné, že je to hyperbola, ale príbeh beriem ako pripomenutie starej dobrej pravdy, že pravý charakter človeka a priateľa sa ukáže až v extrémnej, kritickej situácií. Dobré, Boro:) Aj napriek tomu, že tej vodáckej hantírke vôbec nepanimaju:)

Majo vargic

zase si potešil moju dušu boro.. dúfam, že keď trochu dcérka podrastie urobím zasa poriadnu fotku aspoň tak často ako ty napíšeš takýto skvelý príbeh..

Dunaj1

Mne sa nieco podobne stalo, ked som mal 7 rokov.
Bol som v skole v prirode a ucitelky si zmysleli, ze nam pripravia nocny pochod. Samozrejme, ze nam dopredu nic nepovedali a aby to malo ten spravny spad, vyhlasili ho tak, ze ked uz sme spali, tak triedna ucitelka zacala po hoteli vykrikovat, ze hotel hori, ze sa mame rychlo obliect a ist von. Ja ako som sa zobudil, iba som si sadol napostel, zacal revat, volat mamu a ani som sa nepohol. Po chvili dosla aj ta hlupana, zacala na mna kricat, ze nech sa obliekam, ale ja som sa ani nepohol, len som vzlikal a dovolaval sa mamy. Nakoniec ma musela obliect sama. Ked uz s tym koncila, konecne som sa spamatal a z izby uz som bol schopny odist...

Bacaardi

clovek nikdy nevie, co ho prikvaci, a ak sa cely zivot sprava ako hrdina, moze sa stat ze pri uplnej banalnosti sa mu rozhegaju kolena... a vtedy spozna toho druheho, ci ho podrzi aj ked sa on posral od strachu.
nesudim nikoho, ale dvaja ludia sa maju podrzat. kazdy mame svoju slabu chvilku. clovek moze holymi rukami medvedov skrtit, ale ked sa niekedy v detstve topil, pride voda a on je hotovy... co teda asi nie je tento pripad. hlavne sa nemal den neskor chvalit aky GEROJ bol...

nepacilo sa mi chovanie ani jedneho ani druheho. ale nebol som tam, nesudim. poviedka napisana uzasne, pribeh ee.

Petras

Možná je velké štěstí, že nejsme všichni vystaveni podobným zkouškám. Nebo neštěstí?...

Cyro

Veru...ludia sa casto vychvaluju niecim co za nich spravili ini, pripadne sa z toho este snazia vytlct peniaze... A tu islo o zivot!

Jana T.

Fajn, Boro ! ...nie vždy svieti slniečko...!

Rujir

Boro, nadhera ako vzdy. Holt, clovek musi mat ocividne co to odzite, ked chce pisat take paradne pribehy... :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov