Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná cesta na Sliezsky dom

Diskusná téma K článku: Zimná cesta na Sliezsky dom

Obdobie po skúškach v zimnom semestri so sebou prináša dostatok voľného času na organizovanie zimných túr po Slovensku, kedy je väčšina turistických chodníkov prázdna, všade vládne pokoj, ticho a sneh. Táto túra nás zaviedla na Sliezsky dom, k Velickému vodopádu a späť do Starého Smokovca.

Peter61

PaliT, Ty dobre vies ze je tam a jednoducho to treba akceprovat. anonym gagico nevie. Polpenzia na Stuedluette stala 29 €, no a co ?
Ak som citoval 113 r. stary text a link na popis hotela, ktory prezyvam Kempinski (pozdravujem Kaju), tak je to trocha paradox/suchy humor, ale jednoducho ak tam dakto investuje take prachy, tak to musi zivit firemnymi akciami, svadbami, wellnesom etc. Aj my sme mali v partii parik, ktory sa ponahlal dole, aby stihli wellnes. No a ?
Ani solventnejsia klientela HV zatial SD neuzivi. Ak SD urobi Psotkáč etc., tak vsetci mozeme byt radi, ze tuto svoju srdcovku drzia pri zivote.

PaliT

Nezdá sa mi, že by Peter propagoval SD, jednoducho našiel link a dal sem.

Na druhej strane neviem pochopiť ani náhľad, že každé ubytovacie zariadenie v Tatrách má byť na úrovni študáckeho hostelu. Nechápem prečo by si mal niekto nárokovať zásadu, že sa tu nikto nesmie povzniesť nad úroveň "30dkg tresky a 3 rožky, prosím". Keby niekto za zbohatlícky označil hotel Kempinsky, to by som sa nepozastavil. Skôr má zaráža, že 85,-€ za noc vrátane večere by mal byť nezvládnuteľný problém, ak zoberieme do úvahy úroveň hotela.
Ja len dúfam, že postupne prestaneme byť národ paštikárov, čo chce v každej chate rozbaliť svoj salámový chlieb a nedať podniku zarobiť.

Gagigo

Peter61 robíš reklamu Sliezskemu domu? A vôbec, naozaj si nemyslím, že je to tam také idylické ako je napísané v článku. Po prestavbe hotela sa z pôvodného naozaj útulného a bežným turistom prístupného zariadenia stala klietka pre snobov, zbohatlíkov. Ktorí tam aj tak neprídu peši ale na množstve áut /zaujímavé toto ochranárom nevadí/. Áno pri hoteli sa pristaví množstvo turistov. Ale v tej reštaurácii zďaleka nie je taký nával. A to 4chodové menu? Len sa treba lepšie popozerať. Z tých, ktorí sa tam usadia váčšina naozajstných turistov si dá polievku a dotlačí to chlebom. A mnohí iní ostanú na otvorenej terase, či leto, či zima a zjedia svoje donesené. Takýto hotelový luxus tam nepatri. Za všetko hovoria aj ceny ubytovania. Takže, žiaľ, tento hotel nie je pre bežných turistov. Jasné, celkom niečo iné je prekrásna okolitá príroda. Ale tá nepatrí Sliezkemu domu ani jeho majiteľom, tak nech sa s ňou nechvália.

Peter61

"Sliezsky dom je neveľký, vo výške 1 670 m stojaci hôtel, ktorý po zväčšení má 12 izieb, krem priestrannej jedálne. Cena izby 3 kor... Teplá a dobrá kuchyňa.... Polievka 30 ha"
style.hnonline.sk/…/pod-gerla…

Peter61

Za SD sú pod stenou mršiny dvoch diviakov, chodí sa tam kŕmiť taký hnedý stravník. Bacha na magistrále v smere na Batizovské pl.

Vladoravinger

je tomu tak tyzden, co vymenili prevadzkara, Klaudius Burger tam uz nepracuje, novy prevadzkar robi poriadky s personalom a cepuje ich, co aj bolo asi ciastocne treba... inak spokojnost s jedlom, wellnesom aj ubytkom

Hefaistos

dojem zo vcerajsku: kapustnica aj pivo (nejak dotycnemu vypenilo, takze capoval dlhsie, ale uznavam, stane sa) fajn. "obsluha" (v samoobsluznej restauracii) katastrofalna - jeden clovek, ktory capuje, vydava jedlo aj uctuje a cisto subjektivne: cudne sa tvari. pri peknom pocasi poobede absolutne nestihal - prevadzkar by mal trosku zvysit flexibilitu, ak sa mu tam neoplati zamestnat druheho cloveka nastálo. zachody krasne, celkovo to tam vyzeralo dost na urovni, co zase bude asi niektorym turistom (puristom?) prekazat...

Peter61

Pre jojoša a andomakača: Výjazd na bycikli je už bez problémov (minuločný zákaz bol qoli satvbe)

Peter61

Rado, mas recht, ze tie cisla su trocha ine, ako 5 € za noc na spacaku na Brnci. Ale to nie je chata, toto je "Kempinski"....
Ak by nebolo eurofondov, tak aj tak do toho IMHO nikto nepojde. Z ich stranky:
"Rekonštrukcia horského hotela Sliezsky Dom bola spolufinancovaná Ministerstvom Hospodárstva cez Operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v čase od júla 2009 do januára 2011. Nenávratný finančný príspevok, ktorý bol ku koncu roku 2010 poskytnutý, predstavuje sumu 3.485 035,43 EUR"
Ja ten ich cennik citam aj tak, ze pre neorganizovaneho je moznost :

  1. 20 € za noc + vcitane ranajok na akcii na SD pri akciovej cene
  2. 13 € ubytko + 2 €/pobyt pradlo + 1 € dan na Brnci.
    Vid aj prevyk.php5.sk/?id=1
Lubodu

Bol som vcera na Sliezkom. Isiel som od Hrebienka. Chodnik obcas zladovately, ale pri vacsej opatrnosti sa da bez maciek....palicky by som vsak doporucoval.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov