Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Dolina Bielo

Vladvlad

timeos: vďaka za doplňujúce aktuálne informácie.
Ubehlo už veľa času a vody v tejto doline, keď som tu bol :)

Timeos

Ahojte,
siel som touto dolinou posledny vikend. Popravde ziadne body na stromoch som si nevsimol (ale mozno to bol problem u mna :-D) ale vedie tadial (miestami) slabsie vyslapany chodnik. Priblizne od tohto bodu: mapy.hiking.sk/?x=19.64072… sa chodnik straca v koryte potoka (asi sa ide po nom) a chodnik uplne stracam asi tu: mapy.hiking.sk/?x=19.63763…
No a kedze moj plan od zaciatku bol vyjst touto dolinou na Sedlo p. Kupelom (a potom dalej na Poludnicu), tak som sa rozhodol trhnut to priamo nahor a na moje prekvapenie prichadzam na hreben presne k rozcestniku :).
Siel som sam, dolina krasna a tajomna a strach som trocha chtil az po tom, ked som sa stal tercom os ktore mali v blizkosti prveho spominaneho bodu svoje hniezdo - vlastne na to som prisiel az po dvoch stipancoch ked som to chcel otocit :-D - vtedy som zistil ze bolo pol metra od chodnika kadial som predtym presiel (~30cm diera v zemi v svahu pri vode). Tak som to otocil znova smer spat do hlbky doliny co najdalej odtial.

Bulat

o to viac atraktivnejšie pre mňa... :-)

Vladvlad

Vieš, že už ani neviem, asi aj kvôli nim. Vtedy sme tadeto išli hurá systémom, čiže aha nejaké značky na stromoch, v mape vyznačený čiarkami chodník, bude to asi skratka do Jánskej Doliny. Bola a bolo to vcelku fajn. Mali by to tam vyznačiť normálne oficiálne. Pekná lokalita. Chodník, čo si pamätám, tak tam aký-taký bol, vcelku slušný.

Sreto23

Smiem sa spytat preco? Bol som minuly rok v nej, ale len v prvej polke a sa mi velmi pacila? Kvoli medvedom?

Vladvlad

Vďaka za zastavenie sa pri tejto dávno pridanej fotke.
V súčasnosti by som tou trasou už nešiel... :)

Blahola

Niečo ako Hučiaky pod Salatínom. Páči, má to atmošku.

Vladvlad

Práveže značka tam je, ale len bodová (teraz neviem či biela alebo žltá). Ináč by som asi tade nešiel. Samozrejme štandardná značka (pásová oficiálna) tam nie je. Mňa to len zaujímalo, že za akým účelom a kto to tam vyznačil. Na niektorých mapách je vyobrazený daný chodník.

Misou

Značkovaný chodník tam nie je.Zostup zo sedla kúpeľ do Jánskej doliny v zime nedoporučujem.

Klf

pekny les. tou trasou si ma zaskocil, nevedel som, ze sa da ist aj takto do sedla pod Kupelom. inak suhlasim s tebou, zo sedla Rayktovice do Janskej doliny cez zjazdovku to je fakt zahul, vzdycky radsej idem zo Zavaznej Poruby hore a do Janskej dole. pekny den. klf :)

Vladvlad

Chcel by som sa spýtať znalých ľudí, či nevedia niečo o akejsi neoficiálnej značke (žltý alebo biely bod) na stromoch so Sedla pod Kúpeľom do Jánskej doliny. Je tam celkom dobre prešlapaný chodník a v spodnej časti aj prepílené stromy, ktoré boli popadané na chodníku.
Trasa touto dolinou je uvedená aj na oficiálnej stránke obce Liptovský Ján : L.Ján-dolina Bielo-Záskočie-sedlo pod Kúpeľom-Krakova hoľa-sedlo Javorie-horáreň Pred Bystrou-Jánska dolina L.Ján peši
Kompetentní by tu mohli spraviť aj oficiálny turistický chodník, ktorý by zjednodušil trasu so sedla do Jánskej doliny, bez šlapanie po zelenej hore a dole zjazdovkou.

Misko79

"tajomny les" ako v nejakej strasidelnej rozpravke :D, ma to atmosferu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok