Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Veľkú Pec

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Veľkú Pec

Poznáte ten pocit, keď sa na niečo veľmi dlho tešíte a život vám kladie stále väčšie prekážky? Nuž to som ja zažíval s týmto výstupom. Keď pred rokom na Volhovisku oznámil Štefan Nagy, že o rok sa stretneme na Veľkej peci, veľmi som sa potešil. Je to rodný kraj mamičky, donesiem jej fotky, navštívim rodinu. Mama nás v novembri navždy opustila a tak som si vravel, aspoň sa z hora poteší pohľadom na nás na Veľkej peci. V stredu si Danica pri páde pohmoždila chodidlo a ja pri pohľade v piatok na plnú chodbu paliet s odvodmi som pochopil, dnes veru nevycestuješ! Ako to teda dopadlo?

Godman

Tiez som bol na Velkej peci zaciatkom februara, zvedavy, okrem ineho na jaskynu. Nevies bulat, ako domaci, ci je to len ten samotny skalny kamenny portal alebo ma aj nejake suvisiace podzemne priestory? Malu pec a Orlie skaly sme uz nestihali, takze na buduce.
Pre "inokrajcov" nie su taketo miestne vychytavky mozno az take atraktivne, ked uz - sustredia sa na klasickejsie ciele v danej oblasti, ale tych, co kruzime z okolia, potesi taky clanok.

Bulat

Velmi ma tento clanok potesil, vsak je priamo z mojho "humna". Tieto kopce su nenapadne vyskou ale urcite ocaria- nielen Velka a Mala pec /ta je vari este krajsia, ale aj Orlie skaly, Tlsta hora- vydat sa lesnackou, alebo chodnikom, ci len tak lesom za nosom- moznosti je vela. Akurat ta nestastna muflonia obora hodne skomplikovala pristup k tymto tradicnym vyletnym lokalitam nielen Vrbovcanov. No snad sa nedozijeme doby, ked hory a lesy budu komplet rozparcelovane, oplotene, kde turista sa bude moct pohybovat iba vymedzenymi koridormi alebo vobec.

Maxo12

Na Veľkej peci som bol koncom februára 2009,ale šiel som z Vrbového okolo chatiek v lokalite Lipník na Tlstú horu. Odtiaľ popri oplotení na V.pec.Cestou spať do Vrbového som tiež 2x musel preliezať plot...A od kamarátov vo Vrbovom som sa neskôr dozvedel,že tam bežne púšťajú psov aj na ľudí.Ved hej,súkromný pozemok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov