Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Šíp

Diskusná téma K článku: Zimný výstup na Šíp

Jarná túra na Šíp už bola na Hikingu opísaná. Tentoraz však zavítame na krasový masív nad sútokom Oravy a Váhu vo februári. Pre uľahčenie pohybu v zasneženom teréne využijeme snežnice a spoznáte neznačený výstup na Podšíp zo Stankovanian cez Rybku.

Zdenči

Ešte keď fungovala lavička, tak sme v tomto bývalom tábore bývali pár nocí. Pán majiteľ ožratý jak sviňa, všetky izby pri našom príchode plné, našťastie učiteľky s deckami to zabalili, lebo nechceli riskovať, že sa deckám niečo stane, tak sa nám uvoľnili dopredu zarezervované a potvrdené izby. Teplo na izbách bolo len z toho, čo sme si nadýchali a naprdeli, ale aspoň tety kuchárky sa snažili a večera bola vždy po túre super. Turista toho veľa nepotrebuje, stačí strecha nad hlavou. Ale prístup pána domáceho bol divný. Ešte doteraz nám nevrátil peniaze, ktoré sľúbil.

Pitr

Je tam bývalý pionerský tábor. Neviem či to ešte funguje, pred pár rokmi bolo niečo v tv, že tam deťom dali pokazené párky a všetky museli do nemocnice.

Vrana

BTW podla mapy su v Kralovnanoch, Dierovej nejake chaty, domy. Ako tam chodia ludia ked lavka je zrusena? Polnou cestou z Parnice?

Vrana

Janko pekne fotky.

Veru my sme tam na zostupe do Stankovian pred rokom a pol pobludili. Myslim, ze cyklotrasa este nebola vtedy vyznacena a ta zvaznica nas vtiahla opat do lesa. Nebolo to nic tragicke, zbehli sme nakoniec niekde doprostred dediny.

Fangorn

a z tých fotiek je jasné že je to značené ako cyklotrasa - tak o to lepšie a bude to bez blúdenia :) Ďakujem

Fangorn

díky chalani. v kombinácii s týmito radami a gps to zvládneme. a ak je tam aj chodníček alebo značený cyklochodník tak o to lepšie :)

Jkasak

Zhodou okolností som tam bol včera (17.3.2013), je to prsne tak, ako píše FunTTomas. Akurát na zostupe na jednom krátkom úseku ťažia drevo, je potrebné preliezať cez zrezané stromy. Chodník je tiež značený ako cyklo (myslím, že modrý)

FunTTomas

Fangorn: ak sa viete orientovať v mape, tak ten chodník trafíte. Na rázcestníku v Podšípe je miestna smerovka do Stankovian, ale základ je ísť popri kríži hiking.sk/…/premena.html za osadou. Potom vás už cestička zavedie. Keď budete pretínať širokú traverzovú zvážnicu mapy.hiking.sk/?x=19.15863…, tak sa nepúšťajte na ňu, ale priamo pod ňou chodník pokračuje strmo nadol.

Fangorn

ahoj priatelia. máte niekto skúsenosti so zostupom z osady podšíp po "čiernej" (aspoň podľa online mapy) značke do stankovian? že ako to tam vyzerá v zime/lete a či sa tadial vobec dá prejsť? radi by sme sa vybrali na šíp a chceme ísť okruh lebo sa nechceme vracať dole po tej istej trase. ďakujem za info

Ondro_RK

ja len takú info sem dávam, že tu v oblasti Šípu sa aktuálne voľne pohybuje tiger, ale už môže byť ktovie kde...
Zatiaľ to vyšla ako bleskovka v novinách Ružomberský hlas:

  1. máj 2009 ,,V lese nad Stankovanmi videli tigra"
    rkhlas.sk/?mo=bl&bl=1026…
Palo zo Stankovian

Ja som domáci, takže na Podšíp sem-tam vybehnem. Naposledy som tam bol 4. apríla. Na Podšípe už nebol takmer žiadny sneh, tak som sa rozhodol že pôjdem sa pozrieť aj na Šíp. Lenže za osadou bol chodník pokrytý súvislým miestami zľadovatelým snehom. Mal som obuté botasky, takže som to nakoniec vzdal. Nejaké fotečky zo zimného Podšípu môžte vidieť na stránke panoramio.com$ret keď si vyhľadáte obec Stankovany. Je to robené mobilom, takže kvalita to až taká nie je ako foťákom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov