Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z hradu Vršatec

Diskusná téma K fotke: Z hradu Vršatec

Pohľad z najvyššieho bodu Vršatského hradného brala, úplne vľavo Biely vrch (819), v strede najvyšší vrchol Vršatca a druhý najvyšší Bielych Karpatov Chmeľová (976), za ruinou hradného múru s oknom sú Vršatské bradlá (907), vpravo Chotuč (795), dolu Vršatské Podhradie. Vľavo v kotli Vršatca zrekunštruovaný hotel, napravo ďaľší, ktorý čaká asi tento rok dokončenie. Rádobyklebetivé jazyky hovoria o možnosti obnovy a budovania zjazdovky. Ktovie ako skončí táto zatiaľ oáza kľudu a pokoja ...

Vorec

Inak, ak to porovnám so stavom z roku 2007, aspoň podľa fotiek mirta - Mira Tomana, tak to vypadá, že to okienko sa pekne zväčšuje a nepotrvá dlho a ľahne to celé...
panoramio.com/photo/1896822

Rbr69

Dakujeme za opytanie, Sigma je zdrava jak rybicka ;-) Ked uz som sa sem vydriapal s plnou vybavou, tak som skusal viacere skla, a ten setak vaecsinou len odpociva, tak nech sa prevetra. Fotil som pano skoro 360tku, tak som pouzil ten setak, na nizsich ohniskach som mal obavu, lebo mam na stative obyc.hlavu a nemam panoramaticku, nech sa mi velmi neprejavi chyba paralaxy, kedze som tam mal aj blizke objekty. Tak som volil 18mm.

Blahola

Dal si sa na pano? Nemáš niečo so sigmou? Zaujímal by ma ten rozdiel.

Vorec

A-ha, tak to som nevedel, že odtiaľ sa dá ešte hore škriabať. Vďaka. Budem to tam musieť niekedy omrknúť.

Rbr69

Vylezies na zrucaninu hradu, kusok hore nad tym je este taka plosinka, za nou taka strbina so zaseknutym balvanom, tak pod neho, tam je to este vyslapane bezne sa tam chodi, dalej ten chodnik konci a potom uz len sa nacapit na skalu, zacina to takym zliabkom, a ked si das pozor tak si hned hore ;-) Tam je uz len taky uzky hrebienok, nie je tam velmi miesta na pobehovanie :) V zime asi nerealizovatelne, teraz bolo este trochu snehu v tom zliabku.

Vorec

Ta gps poloha mi nejak nesedí.
BTW kade si to tam vybral hore, ja som to tam už v zime štrádoval, ale tesne pod tým hrebeňom som to stočil, že e-e, strmina jak blázon.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma