Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lavína na Zvolene II.

Diskusná téma K fotke: Lavína na Zvolene II.

Základová lavína pod vrcholom Zvolena (1402,5m), ktorá sa aj ďalej postupne odtrhuje od podkladu. Na horizonte Nízke Tatry - hrebeň Prašivej stále pod snehom. Poznámka: pri fotografovaní som stál na pevnej zemi.

Romozo

Laco, predpoludním to nie je ani dobré. Ak nestihnem bus o desiatej, tak dalsi ide az o poldruha hodiny. Nakoniec si asi privstanem a pojdem oklukou cez Zilinu a Ruzomberok. To zas bude den! 5-hodinova tura a desathodinove cestovanie. Ale ak bude pekne, tak to "rozchodim":-) Ondro, asi so svojou vyskou budim u ludi respekt, lebo posledne mi so Stefanovej do Terchovej nik nezastavil...

Blahola

Roman, veď s linkami smer Donovaly to nebude až také zlé ...

Romozo

Laco, tiez ma to tam laka, lebo je to jedna z mojich oblubenejsich tras. Len keby nebol v BB trojminutovy prestup z vlaku na autobus. Uz minule na mna policajti zazerali, ako sprintujem cez peron s batohom a sneznicami:-)

Blahola

Roman, ak máš možnosť ísť, tak choď rozhodne na vyššie polohy ako tie dolniacke kopčeky! :-) Treba sa so snehom rozlúčiť. Zelenej trávy si ešte užiješ! S Jankom sme prešli krížom cez V.F. a sám som tomu nechcel veriť, že som prišiel čistý, nezablatený domov. Úsek Donovaly - Zvolen je kombi sneh - tráva, ale tie fľaky bez snehu sú už celkom fajn.

Romozo

Laco, so sneznicami nie je problem, ale podari sa mi vyskriabat z Donovalov na Zvolen? Nie je to velmi blatiste? Alebo sa radsej - proti svojmu presvedceniu - mam vyviezt lanovkou na Novu holu? To zase bude v pondelok rozhodovanie: Vysoka v Malych Karpatoch, Vapec, Vrsatecke bradla, Sip, Donovaly alebo Stratena...

Blahola

Roman, ak máš, ber snežnice. Voda, sneh ako špongia...a vlastne pri tých teplotách to možno aj vyschne! :-)))

Ondro_RK

no veru, má byť tak okolo 25 stupňov Celzia - šialený apríl :-)

Romozo

Do certa! Mam pocit, ze v utorok sa budem brodit skor v blate ako v snehu...

Ondro_RK

Paráda, tak ste to dali aj janci, zilla,... :-)
Ja hútam kam v najbližších dňoch, len nech nám počasie vydrží ;-)

Zilla

Mizne rýchlo veď včera bolo na Donovaloch +18 stupňov.

Blahola

Ondro, dnes som to videl na vlastné oči. Prešli sme V.F. na snežniciach. Donovaly - Zvolen - V.Revúca - Ploská - Chata pod Borišovom - Havranovo. Slušný nášup! Sneh mizne doslova pred očami.
Chcel som budúci víkend hrebeňovku V.F. Šturec - RK. na snežniciach. Myslím, že pri týchto teplotách by som snežnice viac nosil ako mal obuté.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok