Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jarnými Dierami na Stoh

Diskusná téma K článku: Jarnými Dierami na Stoh

Dlho očakávaný štvordňový pobyt v Malej Fatre sa stal realitou. Túr je už vymyslených niekoľko, ale o trase prvej sa rozhodne až minútu pred nástupom. Nechať sa ošpliechať v Dierach, traverz Veľkého Rozsutca, hore na Stoh, z neho na Poludňový grúň, na Chatu pod Grúňom a do Štefanovej. Okruh sme však museli pozmeniť.

Rafkin98

Rozsutec mal vela roznych zaujimavych skalnych utvarov a vezieciek, z ktorych niektore boli celkom vynimocne aj z lezeckeho hladiska, napr. Bacova cikula (tak to volal kazdy horolezec a znalec Rozsutca, tak to povazujem za oficialny nazov ;-), ktora ale bohuzial sa roky dozadu rozpadla a rozsypala.

Rafkin98

Ten kvietok je Safran Heufelov - Crocus heufelianus Herb.

Bambus

:) aj ty mas priliehavy nick misoC. je taky priliehavy, sak vies:)))

MisoB

bambus, ze ti to stalo za tolko slov... ale nick mas priliehavy :)

Bambus

konecne som sa dokopal k tomu to precitat stacila tretina, no zda sa mi to take kopirovanie diviaka:)s tym, ze diviak to mal tvrde ale smial som sa. a toto mi pride take povrchne, trocha to vonia machrovanim. prito to nebolo nic extra. taka tura, sak preto na ne chodime aj kvôli brodeniu. a tie laviny k horam patria. tak naco to tak heroizovat??

Bambus

fíííha tolko obdivu za normalnu turu:))tento vystup by som nominoval na zlaty cakan.ste tvrdi ako skaly :)))))jajaj

MisoB

Teda za takych podmienok... klobuk dole :)

Sona

Poludnovy grun sme si dali dalsi den, po hrebeni od Snilovskeho sedla, aby sme o nic neprisli :) Ciastocne sneh, ciastocne blato, vsetko sa smykalo,zabava. Na snehu sme skusali lyzovat v topankach, aby sme urychlili zostup, takze sme sa aj celkom posmykali na tom zadok drasajucom snehu :)

Romozo

Tak tie Diery - to bola paradna divocina. K tomu by som sa asi neodhodlal. Za tym klesanim z Poludnoveho gruna asi nemusite banovat. Schadzal som to na snezniciach zaciatkom aprila a bolo to podstatne narocnejsie, ako stupanie do Snilovskeho sedla. Uz nikdy viac!

Bdel

so snehom je to teraz v pohode, siel som cez vikend hrebenovku, je to bez problemov

Lubo

Boli sme tam cez velkonocny vikend, takze stav snehu bude hodne zredukovany...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov